Négy ok, amiért érdemes társasozni





A hideg, őszi-téli estéken az egyik legjobb elfoglaltság a társasjáték, ami nemcsak szórakoztat, hanem fejleszt is minket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.10.17.
közös játék

Beköszöntöttek a hűvös, őszi esték és a korai sötétedés. Ebben az időszakban nem szívesen mozdulunk ki, inkább bekuckózunk otthon. A tévézésen, olvasáson és számítógépezésen túl érdemes aktívabban tölteni az időt. Erre az egyik legjobb elfoglaltság a társasjáték. A Mit játsszunk? vlog alapítói most négy olyan okot gyűjtöttek össze, amiért érdemes társasjátékozni.

Az egyik legjobb otthoni elfoglaltság a társasjáték (Fotó: Shutterstock)

1) Szórakozás közben fejlődhetünk

A társasozás sokkal több, mint játék. Egyszerre lazít el bennünket, fejleszti a koncentrációt, a kognitív készségeket, a logikát, a verbális kommunikációt, a megfigyelőkészséget és bővíti tudásunkat. A modern társasjátékok pedig nem csak versengésre buzdítanak, hanem együttműködésre is, így empatikusabbá is tesznek bennünket.

2) Valós helyzeteket élhetünk át

A játékok olyan, a való életben is megjelenő helyzetekbe hoznak bennünket, amelyeket így kockázat és tét nélkül tapasztalhatunk meg. Gyakran kell egy-egy feladatnál például improvizálunk vagy előre tervezve gondolkodnunk, a levont tanulságokat pedig a hétköznapokban is jól hasznosíthatjuk. A játékban megjelenő érzelmi szituációkat ugyanolyan valósan éljük meg, mintha a táblán zajló események ténylegesen megtörténtek volna velünk.

3) Közös élményt ad

A társasozás egyszerre minőségi együtt töltött idő, értékes hobbi és kapcsolat-erősítő program. A játékasztal mellett egymásra és önmagukra egyformán figyelünk. Belefeledkezünk a játékba, és közös élményeket élünk át, társainkkal.

4) Megismerhetjük magunkat

A társasjátékok remek önismereti terepet nyújtanak, ahol rengeteget tanulhatunk magunkról. Megtudhatjuk, hogyan éljük meg a győzelmet vagy éppen a vereséget, mennyire vagyunk logikus gondolkodásúak vagy érzelemvezéreltek, és milyen típusú játékok állnak hozzánk legközelebb. A játékokat éppen ezért a pszichológia területén is sikerrel alkalmazzák, hiszen remek segítséget nyújthatnak a lelki nehézségek oldásában vagy továbbmozdításában is.





Ezeket olvastad már?
Kié lesz a legszebb kert?

Kié lesz a legszebb kert?

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás