Rosta Erzsi kiállítása Angyalföldön

Kedvenc témái közé tartozik a magyar táj szeretete, leginkább olaj- és akrilképei vannak, de kedveli az akvarellt és a grafikai munkákat is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.23.
Módosítva: 2024.05.23.
Rosta Erzsi képzőművészet program

Rosta Erzsi festőművész

„1988–2014-ig Kondor Béla képzőművészeti körében tanultam a képzőművészet csaknem minden ágát, mesterem Buna Konstantin festőművész tanár irányításával. Nyaranta számos táborban továbbképeztem magam, ahol Bálványos Huba egyetemi tanár a táborokban és a BMK előadásain is igen nagy hatással volt fejlődésemre. 2004-től a Szőnyi Képzőművészeti Körben is foglalkozom elsősorban az emberábrázolással, portrékészítéssel, nyaranta pedig Budapest tájainak szépségeit rögzítjük. Tagja vagyok a MANK Művészeti Társaságnak, a Művészetbarátok Egyesületének, a Belvárosi Művészeti Klubnak.

Rosta Erzsi kiállítása
Fotó: Facebook

1988 óta több száz csoportos kiállításon vettem részt, emellett 26 önálló kiállításom volt Budapesten és vidéken is. Grafikáim, festményeim több folyóiratban, antológiában, verses kiadványban, könyvek fedőlapjain  jelentek meg. Képeim több magyarországi intézményben, magángyűjteményekben és külföldön is megtalálhatók. Öt évig tűzzománccal is foglalkoztam. 2012-ben egy mesekönyvet is készítettem »Piroska cipője« címmel (műszaki szerkesztés nyomdai előkészítéssel), melyet kis példányszámban jelentettem meg dédunokáim, családom, kollegáim és barátaim számára. Huszonöt éven keresztül a Vasas Szakszervezet nyári festőtábor újságait én szerkesztettem. 2019-ben mesterem, Buna Konstantin életéről és művészeti tevékenységéről egy kiadvány tervezését, műszaki szerkesztését, alkotásainak fotózását és nyomdai előkészítését végeztem el, a 125 oldalas, A/4-es könyv két kiadásban jelent meg.”

Rosta Erzsi festő és grafikusművész

A részvétel díjtalan!

Megtekinthető: 2024. május 23. – 2024. június 23.
Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (1131 Budapest, József Attila tér 4.)
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás