Telemann, a zenemester – ismeretterjesztő hangverseny





Hamburgba kalauzolja a résztvevőket Németh Zsombor hegedűművész-zenetörténész, Szovák Petra furulyaművész közreműködésével.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.23.
sorozat barokk hangverseny

A múlt kincsei – zenei barangolások a XVIII. században című sorozat első rendezvénye.

Georg Philipp Telemann (1681–1767) nemcsak a barokk kor egyik legjelentősebb és legbefolyásosabb német zeneszerzője, hanem gyakorlatias, a piacot jól ismerő üzletember is volt. A Der getreue Music-Meister (A híres zenemester) című sorozata, amely 1728 novemberétől folyóiratszerűen jelent meg, otthoni muzsikálásra készült darabokat tartalmaz. A gyűjteményben szinte minden akkor népszerű műfaj és stílus képviselteti magát. Telemann arra is ügyelt, hogy darabjai a legkülönbözőbb hangszerekre készüljenek, sok esetben egy-egy műhöz több lehetséges hangszerelést is megadott.

Telemann, a zenemester
Fotó:  Facebook

Az ismeretterjesztő előadással kombinált hangversenyen e sorozatból csendülnek fel duók. Szovák Petra különböző furulyákon és barokkfagotton, Németh Zsombor pedig barokkhegedűn és barokkbrácsán fog játszani. A hangverseny igazi csemege lesz a barokk zene szerelmeseinek. Telemann zenéje izgalmas és változatos, Szovák Petra és Németh Zsombor virtuóz előadása pedig garantáltan felejthetetlen élményt nyújt.

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre.
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a [email protected] e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. 

Időpont: február 23., 18 óra 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon (Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.)





 





Ezeket olvastad már?
Magyar népmesék szaxofonnal: JazzFest Budapest – Tóth Viktor

Magyar népmesék szaxofonnal: JazzFest Budapest – Tóth Viktor

Vár a Kertvárosi Majális!

Vár a Kertvárosi Majális!

Magyar film napja az Etele Cinema-ban

Magyar film napja az Etele Cinema-ban

Élő hangosköny - Kornis Mihály előadása

Élő hangosköny - Kornis Mihály előadása

Top hírek

programok

Vár a Kertvárosi Majális!

Nézz meg egy jó kis bábszínházas előadást, vagy ismerd meg a májusfaállítás rejtelmeit, de ha akarsz, részt vehetsz a Magna Cum Laude koncertjén is!





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás