2x2 női hang, női tekintet – A MáraiKult és a Zeneakadémia közös projektje

Nőhónapi elektroakusztikus-zenei koncert a MáraiKult és a Zeneakadémia együttműködésében.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.30.
koncert

Műsor:

Szigetvári Andrea: Marhakaralábé kantáta (2017)

Szigetvári Andrea: VoiceTwist (2020)

Fotó: Facebook

Előadják:

Murányi Márta – szoprán, játékkontroller

Szigetvári Andrea – elektronika

A Marhakaralábé című darab inspirációjául egy 2015 szeptemberében, a Keleti pályaudvarnál készült hangfelvétel szolgált. A felvétel három férfi beszélgetését rögzítette, akik nemtetszésüket fejezték ki amiatt, hogy önkéntesek segítséget nyújtottak a metró aluljárójában táborozó menekülteknek. A műben az emberi beszéd érzelmi és zenei aspektusai szolgáltatják a kompozíció zenei alapanyagát. A darab keletkezési folyamatában meghatározó szerepe volt Murányi Márta énekesnőnek, akinek megrázó interpretációja drámai erővel közvetíti a műben megfogalmazott zenei és zenén kívüli gondolatokat.

Szigetvári Andrea másik különleges műve, a Voice Twist angol, finn, portugál és magyar nyelvtörőket feldolgozó tételek sorozata. A zenei anyagba a nyelvtörők hangzása és jelentése is beépül, az énekes mozdulataival együtt összművészeti élménnyé válik a szó, a hangzás, a zenei változások és a gesztusok együttese. A mű előadásának különlegessége, hogy az énekes hangszere egy eredetileg virtuális golfjátékra fejlesztett játékkontroller lesz. A mű az Átlátszó Hang Kortárszenei Fesztivál felkérésére íródott 2019–20-ban, bemutatója külföldön és itthon is nagy sikert aratott.

Jegyár: 1500 forint, I. kerületi kártyával az előadás napján, a helyszínen, készpénzben 1000 forint. Hölgyeknek: 700 forint.

Időpont: március 30., 19 óra









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás