RETRO RÁDIÓ

„A magyar olimpiai mozgalom a világ élvonalába tartozik” - Budapestre látogatott Thomas Bach





Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke Budapestre, a vizes világbajnokság helyszínére látogatott.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.20.
olimpia

A német sportvezető - a szervezőbizottság hétfői hírlevele szerint - elmondta, nem ez a mostani esemény az első alkalom, amikor a magyar szervezők bizonyítanak: az elmúlt években számtalan világbajnokságot, Európa-bajnokságot és világkupát rendezett az ország, és „mindegyik remekül sikerült”.

Az pedig hab a tortán, hogy a sportolók is sikeresek, és szerintem igazi példaképek a magyar emberek számára. Úgyhogy nagyon jó élmény ismét Magyarországon lenni” - fogalmazott az elnök.

A 68 éves sportdiplomata az úszóversenyeknek otthont adó Duna Arénában tapasztaltakról kiemelte, öröm számára, hogy a magyar közönség nemcsak a saját versenyzőit buzdítja, hanem mindenki mást is. Hozzátette, érezhető, hogy a sportolók élvezik az atmoszférát és az egész világbajnokságot.

A remek eredmények állandó motivációt jelentenek, annál jobb pedig nem is kell, mint hazai pályán versenyezni és ott jól szerepelni. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a magyarok mostani eredményei nemcsak a többi magyar úszót, hanem minden sportolót motiválni fognak. Párizsban erős magyar úszócsapatra számítunk” - tekintett előre a következő olimpiára Bach, aki szerint a magyar olimpiai mozgalom a világ élvonalába tartozik.

A vizes vb szervezésével kapcsolatban kiemelte, a magyarok - akiknek 131 napjuk volt felkészülni a világversenyre - most is bebizonyították, hogy egyszerre rugalmasak, kreatívak és hatékonyak is tudnak lenni. Meglátása szerint a 2027-es világbajnokságra - amelynek rendezési jogát 2019-ben nyerte el Magyarország - még jobban fel fognak tudni készülni, éppen ezért biztos abban, hogy a mostanihoz hasonlóan az is jól fog sikerülni.

Budapest gyönyörű, sportkedvelő város, akárcsak az ország. Amikor az ember itt sétál, körbeveszi a történelem, ugyanakkor ha sporteseményre megy, a jövőt látja. Mindig örömmel vagyok itt, és alig várom, hogy jövőre is visszatérjek az atlétikai vb-re, akárcsak a 2027-es vizes világbajnokságra” - zárta szavait Thomas Bach, akit hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadott.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás