RETRO RÁDIÓ

„Idén 81 ezren kíséreltek meg illegálisan Magyarországra jutni” - a kormány elutasítja a migránsok betelepítését

A kormány nem támogatja Brüsszel bevándorláspárti politikáját, a migránsok betelepítését, különösen az olyan eljárásokat, amelyek végén állampolgársághoz és szavazathoz juthatnának a letelepült migránsok - közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.09.30. 17:02
illegális bevándorlás

Kovács Zoltán a közmédiának azt mondta, az Európai Bizottság szerdán tette közzé migrációs stratégiájának új elemét: olyan „fenntartható keretet hirdet meg”, amely gyakorlatilag azt jelenti, hogy továbbra is szervezni akarják az Európába áramló migrációt, és a letelepítésen gondolkodnak.

Ne legyen senkinek kétsége, az európai baloldal nemcsak bevándorláspárti, hanem most már konkrétan olyan tervekkel áll elő, amelyek szerint állampolgárságot és szavazati jogot adnának a letelepült migránsoknak - jelentette ki az államtitkár.

Hangsúlyozta: a kormány ezt nem fogja engedni, hiszen a magyar emberek többször és egyértelműen kinyilvánították ebbéli akaratukat. Legutóbb az utolsó nemzeti konzultáción elsöprő, több mint 90 százalékos arányban jelezték, hogy nem támogatják Brüsszel bevándorláspárti politikáját és a migránsok betelepítését - mondta.

Kovács Zoltán ismertette: a legfrissebb adatok szerint idén már több mint 81 ezren kíséreltek meg illegálisan Magyarországra jutni. Ez a szám sokkal magasabb a 2015-ös migrációs válság előttinél és felhívja a figyelmet arra, hogy a határon hogyan növekszik az a migrációs nyomás, amelynek Magyarország már hatodik éve áll ellen - fűzte hozzá.

Az államtitkár ennél sokkal nagyobb bajnak nevezte, hogy Brüsszel nyomás alá helyezi a migrációs politikát. Megjegyezte, a magyarországi baloldal is azt tenné, mint az európai, ha nyerne a jövő évi országgyűlési választásokon: támogatná Brüsszel bevándorláspárti politikáját. Leszögezte: „amíg Magyarországon a polgári kormány van, addig ez nem fordulhat elő.”

Ezeket olvastad már?
Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás