Deutsch: Ne csináljon senki politikai kérdést az oltásból!

A baloldal nemzetközi oltásellenes propagandát folytat - jelentette ki a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője szombaton az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

Megosztás
Szerző: Metropol
2021.05.01. 17:10
Deutsch Tamás politika vakcina Baloldal oltás

Deutsch Tamás kiemelte: a magyar baloldal a héten Brüsszelben újra szintet lépett az oltásellenes propagandában. Az uniós vakcinaútlevélről szóló EP-vita során az MSZP-s, DK-s, Momentumos és jobbikos EP-képviselők „egymásra licitálva azzal ijesztgették a magyarokat”, hogy majd nyáron a keleti vakcinával beoltottak a külföldre utazásukkor hátrányba kerülhetnek a más vakcinákkal beoltottakhoz képest. „Ócska riogatásról van szó!” - szögezte le a politikus, hozzátéve: bármilyen vakcinával oltottak be egy magyart, mindenképpen tud majd nyáron utazni, ha akar.

Deutsch: A baloldal nemzetközi oltásellenes propagandát folytat (Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport Deutsch Tamás)

Az EP-képviselő szerint az egésszel az volt a baloldal nyilvánvaló szándéka, hogy ismét elbizonytalanítsák az embereket és így lebeszéljenek az oltakozásról. „Nyíltan oltásellenes lépéseik mellett ez egy sunyi oltásellenes manőver volt” - mondta.

Ráadásul - mint hozzátette - a magyar baloldal képviselői a napokban „lelkesen” támogatták azt az EP-javaslatot is, amely a tesztelések kapcsán azt a hamis és veszélyes látszatot kelti, hogy a tesztelés az oltáshoz hasonlóan védettséget jelent. „Ez már a baloldal sunyi oltásellenességének netovábbja volt” - jegyezte meg a képviselő.

Deutsch Tamás hangsúlyozta: a tesztelés a fertőzöttek kiszűrését szolgálja. Semmilyen tesztelés sem jelent védelmet a fertőzéssel szemben, csak a védőoltás, ami viszont életet ment - rögzítette.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője azt mondta: arra kérnek mindenkit, ne hallgassanak a magyar baloldal „most már Brüsszelből is hangoztatott, hol nyílt, hol sunyi oltásellenes kampányára”.

Ne csináljon senki politikai kérdést az oltásból!” - emelte ki Deutsch Tamás, hozzáfűzve: „mindenki vegye fel a védőoltást, mert emberéletekről van szó. Minden beadott védőoltás életet ment.”

Az oltás nemzeti ügy” - szögezte le Deutsch Tamás.

Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor a MOL-nál tett látogatást

Orbán Viktor a MOL-nál tett látogatást

Orbán Viktor napja már kora hajnalban a templomban kezdődött – Fotó!

Orbán Viktor napja már kora hajnalban a templomban kezdődött – Fotó!

Ismét Európa kiváló karácsonyi vásárai között az Advent Bazilika

Ismét Európa kiváló karácsonyi vásárai között az Advent Bazilika

Gyertyákkal és családi fotóval ünnepelte Orbán Viktor advent második vasárnapját

Gyertyákkal és családi fotóval ünnepelte Orbán Viktor advent második vasárnapját

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik