Orbán Viktor: Így fogjuk helyreállítani a magyar gazdaság pénzügyi egyensúlyát





A miniszterelnök Üzbegisztánból jelentkezett be, ahol többek között elmondta: reméli, hogy ma megerősödik a magyar gazdaság.



Megosztás
Szerző: Kobzi Kitti
Létrehozva: 2021.03.30.
gazdaság helyreállítása

Orbán Viktor a magyar gazdaság fontosságáról, és annak helyreállításának szakaszairól beszélt a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Az egész ország harcol a koronavírus-járvány ellen, de közben nekünk fél szemünket a gazdaságon, a gazdaság újraindításán kell tartani. Nehéz a helyzet, de a magyar gazdaság újraindítása fontos. Szeretnénk másokat is megelőzve, kanyarban előre jutni– kezdte a miniszterelnök.

Első szakasz

Gazdaságpolitikánk első fázisa az volt, amikor külföldi befektetőket hívtunk Magyarországra, hogy munkahelyeket és modern technológiát teremtsenek.

Második szakasz

A második szakaszban megerősítettük a kis- és középvállalkozókat, hogy képesek legyenek a Magyarországon megtermelt termékeiket külföldön export formájában eladni.

Harmadik szakasz

Elérkezünk a harmadik szakaszhoz, amikor a megerősödött magyar vállalkozások külföldön hoznak létre vállalkozásokat, hajtanak végre beruházásokat és az ott megtermelt profitot fogják majd hazahozni Magyarországra. Így fogjuk helyreállítani a magyar gazdaság pénzügyi egyensúlyát” – mondta Orbán Viktor.

Hozzátette, ezért utazott Üzbegisztánba, ahol a magyar cégek üzleti lehetőségeit bővítik, bemutatkoznak a sikeres magyar cégek, mint az OTP és más közepes vállalkozások.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás