Mindenkit vár a Scruton-élmény és a nagymama sütije egy közösségi térben.
Budapesten megnyílt a 4. Scruton kávézó. Mostantól a XI. kerületi Allée Librijében is vár mindenkit a Scruton-élmény! Ehhez a döbbenetesen – ízre, látványra – klassz desszertek is jelentősen hozzájárulnak.
A névadó, Sir Roger Scruton filozófus könyvek iránti szeretetét a helyszínválasztással is igyekeztek kifejezni. A Scruton Allée-ban az alma áll a középpontban, ami utal a filozófus életére és hobbijára. Scruton élete nagy részét a farmján töltötte, ahol fontos szerepet játszott az alma: sűrűn rendeztek almafesztivált, mellyel a természettel való együttélés fontosságát ünnepelték, és a helyi gazdaságok támogatására hívták fel a figyelmet.
Scruton az almára és a természetre is a mindennapi szépség és a hagyományos, egészséges élet megtestesítőjeként tekintett. A családi farmján számos almafa, almafajta megtalálható, ami gazdaságuk egyik pillérét jelenti. Ez a Scruton kávézó dekorációjában és a süteményekben is megmutatkozik.
A specialty kávéikat akár ízesített változatban is kipróbálhatjuk, akárcsak saját cukrászatuk egyedi finomságait! Az alma a sütikínálatban is gyakran visszatérő alapanyag. Képzeljük el nagymama almáspitéjét elegáns, modern változatban.
A Scruton alma (fahéjas szőkecsokoládé-mousse, almaragu, diós praliné piskóta) elnevezésű signature desszertről ezúttal lemaradtunk, mert mire odaértünk, már elkapkodták, de helyette a Scruton tea (teahab, mézzselé, citromkrém, teás piskóta) nevű költeménnyel vigasztalódtunk.
Fájdalomdíjként még a mentes Faustot is befaltuk. A fahéjas szilvazselé a túrómousse-ban, a köles piskótán valami mesés. Sima capuccinót kértünk hozzá, ami hibátlan volt – természetesen cserkészliliommal a tejhab tetején.
Az Aida kóstolását (vaníliamousse, birsalma zselé, pekándiós piskóta) már muszáj volt legközelebbre halasztani, de sebaj, a Scruton alma miatt (is) úgyis vissza kell még menni! Az Otellóról (kávé pannacotta, brownie, növényi tejszín) és a Figaró házasságáról (csokoládékrém, áfonyaragu, kakaós piskóta – paleo) nem is beszélve…
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre