Ha paprika és paradicsom szezon, akkor lecsó! Kinga így csinálja a gyerekeinek és a hozzájuk tartozóknak.
Kinga négy gyermekes édesanyaként ilyenkor nyáron gyakran készít egy jó lecsót a családnak. Tarhonyát is tesz bele, és tojással dúsítja, hogy komplett ételt rakjon az asztalra.
„Hatan vagyunk alapból, de sosem lehet tudni, hogy melyik gyerekünk hozza a párját is vacsorára, ezért aztán ráhagyással készítek mindent, hogy biztosan jusson mindenkinek. Ezt a lecsó alapmennyiséget is szorzom, ha kell a várható létszám függvényében.”- tudtuk meg Kingától, aki a tarhonyás tojásos lecsó receptjét a Metropol Konyha rovatával is megosztotta.
Egy kicsi csemege szalonna
Egy kis fej vöröshagyma
Fél kiló paradicsom hámozva
1 kg paprika
7-8 dkg házi tarhonya
10 dkg kolbász
15-20 deka virsli
4-5 db tojás
Olaj és só
Az apróra vágott szalonnát kicsi olajon megfuttatjuk, beletesszük a felkockázott vöröshagymát. Utána hozzáadjuk a felkockázott, hámozott paradicsomot. Amint a paradicsom levet ereszt hozzáadjuk a felszeletelt, kicsumázott paprikát. Külön serpenyőben megpirítjuk a tarhonyát és hozzáadjuk a kolbásszal együtt a lecsóalaphoz, amit sózunk.
Ha megpuhult a tarhonya és a paprika, akkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Pár percig hagyjuk főni, és utána belekeverjük a felvert tojásokat. Ezután már csak pár percig kevergetve főzzük.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre