Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Így lesz észrevétlen majdnem lecsó reggelire a fonnyadt paprikából!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.24.
Módosítva: 2024.04.24.
paprika recept zsír lilahagyma megpirít

Ildikó a Felvidéken született, több mint 20 éve él Budapesten, de a nagyvárosi létben sem felejtette el az otthonról hozott szokásait.

Semmit nem dobunk ki, ami élelem. Ha kicsit fonnyadt, öreg már az alapanyag, akkor csinálunk belőle új ennivalót. Amíg nem romlott meg, felhasználjuk!” – tudtuk meg Ildikótól, aki ezúttal egy olyan receptet osztott meg velünk, amit a fonnyadt színes kápia paprikából, a húsvéti főtt-tojás-maradékból és egy lila hagymából dobott össze.

Reggelire is jóleshet a meleg étel – Fotó: Fodor Erika

Hozzávalók

Egy zöld, egy narancs és egy sárga fonnyadt kápia

Lilahagyma-szeletek

Egy kiskanál zsír

Só, bors

Színes kápialecsó – Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

Öntöttvas serpenyőben egy kis zsíron (én szeretem az igazi házi zsírt) megpirítottam az összevágott színes paprikát, majd később dobtam hozzá a szeletelt lila hagymát. Csak sóztam, borsoztam, és amikor számomra megfelelően megpirult (elkezdett úgy sercegni, amiről tudom, hogy kész), kiöntöttem egy tányérra. Rátettem a félbevágott főtt tojást, és azon melegében jóízűen megettem! Olyan, mint egy paradicsom nélküli (az most még elég drága) lecsó, hogy szaftosabb legyen, tettem mellé egy kis humuszkrémet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás