Így lesz észrevétlen majdnem lecsó reggelire a fonnyadt paprikából!
Ildikó a Felvidéken született, több mint 20 éve él Budapesten, de a nagyvárosi létben sem felejtette el az otthonról hozott szokásait.
„Semmit nem dobunk ki, ami élelem. Ha kicsit fonnyadt, öreg már az alapanyag, akkor csinálunk belőle új ennivalót. Amíg nem romlott meg, felhasználjuk!” – tudtuk meg Ildikótól, aki ezúttal egy olyan receptet osztott meg velünk, amit a fonnyadt színes kápia paprikából, a húsvéti főtt-tojás-maradékból és egy lila hagymából dobott össze.
Hozzávalók
Egy zöld, egy narancs és egy sárga fonnyadt kápia
Lilahagyma-szeletek
Egy kiskanál zsír
Só, bors
Öntöttvas serpenyőben egy kis zsíron (én szeretem az igazi házi zsírt) megpirítottam az összevágott színes paprikát, majd később dobtam hozzá a szeletelt lila hagymát. Csak sóztam, borsoztam, és amikor számomra megfelelően megpirult (elkezdett úgy sercegni, amiről tudom, hogy kész), kiöntöttem egy tányérra. Rátettem a félbevágott főtt tojást, és azon melegében jóízűen megettem! Olyan, mint egy paradicsom nélküli (az most még elég drága) lecsó, hogy szaftosabb legyen, tettem mellé egy kis humuszkrémet.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre