Lecsó Bábel módra, avagy így főz egy katolikus érsek

Bábel Balázs érsek nemcsak katolikus papként, de akár egy finom étel készítésével is gondoskodik a híveiről. Most egyik kedvenc ételének, a lecsó a la Bábelnek a receptjét osztjuk meg olvasóinkkal.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.09.24.
Lecsó Bábel módra

A Metropolban bemutattuk már Bábel István Pléhcsárdáját. Az óriás rántott húsáról messzeföldön híres szakács 32 éve indította el kifőzdéjét Budapesten, a Kolozsvári utca egyik bádog bódéjában. Rokonáról, Bábel Balázs érsekről most kiderült, hogy ugyancsak otthon van a konyhában is.

Lecsó a la Bábel 4–6 fő részére

Hozzávaló

200 gr füstölt szalonna

½ szál kolbász

tetszőlegesen 2-3 tojás vagy 2-3 evőkanál tejföl

1 db vöröshagyma

1 kg érett zöldpaprika

3-4 darab paradicsom

1 kiskanál őrölt pirospaprika

só ízlés szerint

Bábel Balázs civilben a fakanálnál, olvasói fotó az Így főznek a magyar katolikusok című kiadványból

Elkészítés

A füstölt szalonnát kis darabokra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük, majd a szalonnakockákat kivesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a szalonna zsiradékában megdinszteljük.

Íme, egy érsek által készített lecsó, olvasói fotó az Így főznek a magyar katolikusok című kiadványból

A zöldpaprikát és a paradicsomot feldaraboljuk, a kolbászt karikákra vágjuk, és az egészet a megdinsztelt hagymához tesszük. A füstöltszalonna-darabkákat is visszatesszük a serpenyőbe. Ezután őrölt pirospaprikával megszórjuk, sózzuk, és jól átforgatjuk az egészet, hogy átsüljön. Tetszőlegesen üthetünk hozzá 2-3 db tojást, vagy tejföllel kínálhatjuk.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás