Bábel Balázs érsek nemcsak katolikus papként, de akár egy finom étel készítésével is gondoskodik a híveiről. Most egyik kedvenc ételének, a lecsó a la Bábelnek a receptjét osztjuk meg olvasóinkkal.
A Metropolban bemutattuk már Bábel István Pléhcsárdáját. Az óriás rántott húsáról messzeföldön híres szakács 32 éve indította el kifőzdéjét Budapesten, a Kolozsvári utca egyik bádog bódéjában. Rokonáról, Bábel Balázs érsekről most kiderült, hogy ugyancsak otthon van a konyhában is.
Lecsó a la Bábel 4–6 fő részére
200 gr füstölt szalonna
½ szál kolbász
tetszőlegesen 2-3 tojás vagy 2-3 evőkanál tejföl
1 db vöröshagyma
1 kg érett zöldpaprika
3-4 darab paradicsom
1 kiskanál őrölt pirospaprika
só ízlés szerint
A füstölt szalonnát kis darabokra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük, majd a szalonnakockákat kivesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a szalonna zsiradékában megdinszteljük.
A zöldpaprikát és a paradicsomot feldaraboljuk, a kolbászt karikákra vágjuk, és az egészet a megdinsztelt hagymához tesszük. A füstöltszalonna-darabkákat is visszatesszük a serpenyőbe. Ezután őrölt pirospaprikával megszórjuk, sózzuk, és jól átforgatjuk az egészet, hogy átsüljön. Tetszőlegesen üthetünk hozzá 2-3 db tojást, vagy tejföllel kínálhatjuk.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre