Íme az egészséges, hűsítő, üdítő desszert talpas pohárban!
A fekete szeder nem véletlenül a nyár egyik nagy kedvence. Nemcsak színe, zamata egyedülálló, de páratlan az élettani hatása is. Legjobb frissen habzsolni, de remek pitét is csinálhatunk belőle. A gesztenyével való párosítást most próbáltuk először, de úgy tűnik, jó szívvel ajánlhatjuk. Akár klasszikus, akár cukor- és állatifehérje-mentes változatban! A Gesztszeder poharas alapból nem tartalmaz lisztet.
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg fekete szeder
2 dl tejszín (lehet növényi is) vagy joghurt (zab-, kókusz-, vagy mandulajoghurt is)
cukor vagy méz – ízlés szerint
10 dkg étcsoki (választható)
A fekete szederből néhány mutatós, nagy szemet félreteszünk. A többit öblítés után egy lábasban, ízlés szerinti cukor- vagy mézmennyiséggel 1-2 rottyanásig felforraljuk.
Majd a levét leszűrjük, ezt szörpként megihatjuk vagy rácsorgatjuk a megtöltött Gesztszeder poharakra. A gesztenyemasszából 5 dkg-nyit lereszelünk. A többit a tejszínnel vagy a joghurttal kikeverjük.
A talpas pohár aljára tesszük a gyümölcsdarabokat, majd a krémesített gesztenyemasszát, erre csorgatjuk az olvasztott csokit. Megszórjuk a gesztenyereszelékkel, és a tetejét fekete szederrel dekoráljuk.
A talpas pohárban mutatós és mennyei hideg desszertként kínáljuk. Mielőtt nekilátunk, akár koccinthatunk is vele, alkohol fogyasztása nélkül.
Ha csinálunk mentes változatot is, akkor alulra a gyümölcsvelőre jön a joghurt és arra a reszelt gesztenye (a csokiöntet fakultatív), majd a feketeszeder-darabok.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre