Nem hiszed el! A nagycsaládos apukák is jók az édességben.
Nagy örömünkre ezúttal egy férfi osztotta meg velünk konyhai alakításainak egyikét. Ráadásul egy édességet! „A feleségem annyiféle sütés nélkül, gyorsan összedobható édes bekapnivalót tanult már a Metropol konyharovatból, hogy egyik délután én is megcsináltam gyerekkorom nosztalgikus kedvencét, a túró rudit – mesélte Szabó Lajos. A 7 gyerekes családapa hozzátette, bosszantja, hogy ma már nem kapni az igazi régi rudit, ezért ő egyszerűen beízesítette a túrót, és a masszából golyókat formálva megforgatta ezeket olvasztott étcsokiba. Még az agyoncukrozott, ízesített mai változatokhoz szokott gyerekeinek is ízlett!
Fél kiló túró
Cukor (eritrit) ízlés szerint
20 dkg étcsokoládé (70%-os)
Az édesített túrómasszát kézzel összedolgoztam, betettem fél órára a hűtőbe. Addig felolvasztottam a csokit. A bekevert túróból golyókat sodortam, egyesével beforgattam a félig már megdermedt csokimasszába, majd visszatettem ezeket a hűtőbe. Mire a kisebbek hazaértek, kész is volt az uzsonna színtiszta túróból! Némelyikre mandulaforgácsot is szórtam a feleségem kedvéért, mert ő a magvas sütikért van oda. Ez is bejött.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre