Milyen a töltött káposzta, ha kávé? Nézd meg a Magyar Ízek Utcájában!
Az augusztus 18. és 20. között látogatható Magyar Ízek Utcájában, a Várkert Bazárnál, a Lánchíd utcától az Erzsébet híd lábáig tartó gasztrókavalkádban a magyar pörkülésű (Esztergomi mester által tökéletesített) Zádor Kávé is jelen lesz a népszerű Luna és Róma kávéfajtáival. Zádorékhoz zsákokban, limitált mennyiségben érkezik a zöld kávé, és nem ömlesztve, hatalmas konténerekben, esetleg szennyezőanyagokkal keveredve.
„Nem csak kóstolni lehet itt a kávéinkat, hanem kimérve vásárolható lesz hazavitelre, hogy otthon is jó kávét igyunk – ajánlja Zádor Attila, aki feleségével, Évával a minőségi kávéfogyasztás mellett elkötelezettje a környezettudatos és egészséges életnek is.
„Kávéink alacsony savtartalma miatt nagyon sok pozitív visszajelzésünk van arról, hogy olyanok is fogyaszthatják, akiknek érzékeny a gyomruk. A pörkölésből fakadó aclymáttartalom is a megengedett érték egy ötöde alatt van, ami szintén nem egy elhanyagolható szempont. És akkor az élvezeti értékéről még nem is beszéltem!” – fejti ki Attila, aki miközben minket a Debreceni nagytemplom kávéjából is megkínál (fenséges!), természetesen magának is készít akkurátusan egyet.
A kávéalkotás közben kifejti, az ő kávéjuk olyan, mint a magyar töltött káposzta: a közönség, a fogyasztók ízlése is alakítja, addig finomítják, amíg elnyeri a tetszésüket. Zádor Attila tételmondata nem véletlenül ez: „Van egy jó és egy rossz hírem. A jó az, hogy a Zádor Kávéra nagyon hamar rá lehet szokni, a rossz: hogy leszokni nagyon nehéz lesz, ha egyáltalán...”
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre