Nem hiszed el, hogy ezek torták! – Mutatjuk videón





A Metropol Konyha sem hagyta ki a Sirha Budapest, közép-kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítását a Hungexpón, ahol miután végigdrukkoltuk az ezüstérmet szerzett magyar csapat parádés szereplését a Bocuse d’Or Európai Döntőjén, meglátogattuk a Magyar Cukrász Ipartestület standját is. Nem hittünk a szemünknek olyan tortakölteményeket láttunk.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.04.02.
X. kerület Tortaszobrok

A Magyar Cukrász Ipartestületnél Erdélyi Balázs elnök kalauzolt bennünket, és mutatta meg a Pataki János Emlékverseny 2022-es tortaszobor kompozícióit.

„Idén közel 50 alkotással nagyon komoly versenyzők munkái érkeztek, felnőtt és tanulói kategóriában egyaránt: tortadíszítés, artisztika és cukorvirágversenyt tartottunk” – tudtuk meg a Magyar Cukrász Ipartestület elnökétől. A tortaművészeti alkotásokat nézegetve folyamatos önmérsékletre volt szükség, mert óhatatlanul hozzá akartunk nyúlni az egyes darabokhoz, annyira élethű volt az „üvegtál” rajta a déligyümölcsökkel vagy a Pál utcai fiúk című regény írott könyvlapjai a szereplőket is megjelenítve, nem beszélve a húsos szalonna plusz pár kolbász reggeliződeszkát ábrázoló tortáról.

Húsos szalonnát, kolbászt és tükörtojást tessék – tortából! Fotó: Metropol/CSF

Erdélyi Balázs azonban határozottan állította, hogy minden kizárólag ehető cukrászati termékből készült és nem fogdoshatja össze minden látogató, úgyhogy elhittük neki.

Az ezüstérmes viziszörnyek Fotó: Metropol/CSF

A Magyar Cukrász Ipartestület standjánál természetesen díjnyertes magyar fagylaltokkal is találkoztunk, és kaptunk kóstolót Fazekas Ádám tavalyi világbajnok sós pisztáciás fagylaltjából is.

Havan Ágnes aranyérmes tortakompozíciója Fotó: Metropol/CSF

„Ez egy sós pisztáciás fagylalt egy kis pisztáciaropogóssal, málnaszósszal, egy nagyon kellemes, kicsit fanyar, kicsit savanykás, kicsit sós, igazán izgalmas” – elemezte Erdélyi Balázs. Az elnök megmutatta az 5 döntőbe került Ország tortája 2022-esélyest is, amelyek közül augusztus 20-ra választják ki a nyertest.





Ezeket olvastad már?
Grillezéshez próbálta már a sós lekvárt?

Grillezéshez próbálta már a sós lekvárt?

Anyák napi közös sütés – 5 generációt átölelve – VIDEÓK

Anyák napi közös sütés – 5 generációt átölelve – VIDEÓK

Cukkiniquiche sonkával, sajttal -búzalisztmentesen!

Cukkiniquiche sonkával, sajttal -búzalisztmentesen!

Zöldségleves játszva - Szűcs Nelli a színpadon is főz - Videó!

Zöldségleves játszva - Szűcs Nelli a színpadon is főz - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás