
Íme 4 fejedelmi hamburgerrecept, amit ki kell próbálnod!
Hódít a street food!
Ínyenceknek kihagyhatatlan ez a kézműves sajtválogatás! Betty, a sajtos teljeskörű felvilágosítással is szolgál.
A Tűzoltó utcai Pancs Gasztroplaccon vasárnaponként 9-14 óra között mindenféle kézműves földi jóval várják a minőségi (akár mentes) élelmiszerekre vágyókat. Itt kínálja különleges, egyenesen a szülőhazájukból ide szállított sajtjait Betty, a sajtos és párja. Aki nem a belváros közelében lakik, megtalálja őket szombatonként Érden, a Parkvárosi Termelői Piacon is, 8-12 óráig.
Amikor ott jártunk a Pancson, Bettyék éppen a Görögszénás farmsajtból, a Félkemény, holland tehénsajtból és a Beaufort-ból kínáltak kóstolót, amelyet egyenesen a francia Alpokból hoztak előző nap. (A többi 10 félét nem sikerült megjegyezni...)
A kóstoló mellé teljes körű felvilágosítást is kapunk a sajt készítési módjáról, állagáról, aromásságáról. Ehhez azonban el kell menni a piacra. A kínálgatás közben még az is belefér, hogy árus és vásárló baráti kedvességgel egymás hogylétéről érdeklődjön, vagy megtudjuk egyik-másik sajt beszerzésének kalandos sztoriját.
Többszöri nekifutásra sem sikerült megszámolni, mennyi sajtból volt választék a pulton. Azoknak az ínyenceknek sem kell csalódniuk, akik a sonka- és kolbászféléket is kedvelik, mert Bettyék ezekből is mindig hoznak ízelítőt a piacra.
Hódít a street food!
Csirkehúsból készült recepteket mutatunk!
Farsangkor sem feledkezhetünk meg a hasunkról.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre