
A legfinomabb cseresznyéssüti-receptek, amiket imádni fogsz
A 3 legfinomabb cseresznyés süti receptje.
Mutatjuk hogyan készíthetsz jégkockát gyorsan és egyszerűen! Ezekkel a módszerekkel gyerekjáték lesz!
Az év legmelegebb évszakában mindannyian vágyunk a hűs élményekre, ezt pedig megadhatja egy pohár vízbe, limonádéba vagy gyümölcslébe pottyantott pár szem jégkocka is. A kényelmes megoldást keresők számára a legjobb jégkockakészítő nemcsak gyors, de energiatakarékos is, így praktikus társ lehet a mindennapokban.
1. Számítanak az igények
A legjobb jégkockakészítő kiválasztásánál elsőként a kapacitást érdemes ellenőrizni, illetve végiggondolni, hogy mennyi jégre van szükségünk, és mennyit tudunk felhasználni napi szinten. Ha gyakran vannak nálunk vendégek, vagy kifejezetten nagy a család, érdemes egy nagyobb kapacitású gépet választani. A legtöbb készülék átlagosan naponta 12 kg jégkocka előállítására képes.
2. Hol lakik majd?
Légyeges kérdés a masina mérete is, hiszen a vásárlást követően bele kell illesztenünk a meglévő konyhai környezetbe az új berendezést. A legjobb, ha előre felmérjük a terepet, megnézzük az egyes modellek adottságait, illetve kiválasztunk az otthonunkban egy olyan szegletet, ahol van hely a szellőzéshez, víztöltéshez és ürítéshez.
3. Mennyit eszik?
Mint minden elektromos eszköznél, itt is érdemes ellenőrizni a fogyasztási adatokat és az energiaosztályi besorolást. Ez azért is elengedhetetlen, mert nem mindegy mekkora számlát csinál nekünk a nyáron akár mindennap használt elektronikai készülék. Jó választás az energiahatékony típus.
4. Előtérben a praktikum
Fontos szempont a gép használatának egyszerűsége is. Az automatikus vízfeltöltéssel és egy könnyen megérthető, használható, LED-es jelzésekkel ellátott kezelőfelülettel a mindennapos műveletek is kényelmessé válnak. Azt is nézzük, milyen a masina takaríthatósága, azaz kivehető-e és egyszerűen vízkőteleníthető-e a tartály.
5. Külső tulajdonságok
A megjelenés sokaknak fontos, főleg, ha a konyhában színharmónia uralkodik. Ma már számtalan kinézetű, dizájnosabbnál dizájnosabb termékek érhetők el az elektronikai üzletek kínálatában. Választhatunk szögletes, de akár lekerekített verziót is, a színek tekintetében pedig határ a csillagos ég: a fehértől és feketétől az ezüstön át egészen a piros vagy kék modellekig válogathatunk.
6. Extra igényekhez
Elérhetők olyan professzionálisabb, drágább és nagyobb készülékek is, melyek többfunkciósak, vagyis többféle formában képesek előállítani a jeget, és beállítható rajtuk a kívánt jégméret is. Ha szeretnénk jégkását vagy jégpelyhet létrehozni, például koktélokhoz, ilyet választhatunk. Akármilyet is vásárolunk, mindig ellenőrizzük, hogy van-e garancia a termékre.
1.Így készítsünk otthon
A legegyszerűbb és legolcsóbb módszer a klasszikus szilikon vagy műanyag tartó, amibe egyszerűen csak bele kell töltenünk a csap- vagy szűrt vizet, és betenni a mélyhűtőbe pár órára. A szilikon változat előnyösebb, mert sokkal könnyebb kivenni belőlük a kész jegyet, ráadásul ezeket ma már számtalan érdekes és izgalmas formát ábrázoló kivitelben megvehetjük.
2.Régi módszerek híveinek
Drogériákban és egyéb üzletekben ma is kaphatók olyan zárható, egyszer használatos zacskók, melyekben jégkocka formájú rekeszek vannak kialakítva. A jégkockakészítő zacskó használata nagyon egyszerű: megtöltjük vízzel, majd lezárás után mehet a fagyasztóba. Az ilyen kellék utazások idején lehet praktikus, vagy akkor, ha csak ritkán készítünk jégkockát. Hátrányuk, hogy a nem éppen környezetbarát műanyagból készülnek.
3.Gyorsan és hatékonyan
A jégkockakészítő gépek ennél sokkal gyorsabbak: akár már 10 perc alatt legyártják számunka a jégkockát. Csupán annyi a dolgunk, hogy vizet töltünk a tartályba, bekapcsoljuk a készüléket, és amíg bekeverjük az italunkat, el is készülnek a hűsítő jégdarabok. A hosszú távú célokat szolgáló gépek nagyobb beruházást követelnek.
4.Dobjuk fel a hangulatot
Speciális szilikonformákkal gömb alakú jeget is előállíthatunk, melyekkel kicsiket és nagyokat egyszerre lephetünk meg. Az elkészítés módja a vízzel vagy akár valamilyen színes folyadékkal, üdítővel való feltöltés. A végeredménnyel koktélokat és üdítőket is dekorálhatunk, baráti vagy családi összejövetelekre kifejezetten érdemes ezzel készülni.
5. Egyenesen a kertből
A mezei jégkockát gyümölcsdarabokkal is felturbózhatjuk, ami szintén egy ötletes és figyelemfelkeltő megoldás. Használjunk málnát, epret, dinnye-, narancs- vagy citromszeletet, akár uborkát, mentalevet, levendulavirágot, amiket helyezzünk a hagyományos jégkockatartóba, majd öntsünk rá vizet. A meglepetést tartalmazó megfagyott darabok látványosan mutatnak majd a poharainkban.
6. Hozzávalók a konyhából
Nemcsak vízből lehet jégkockát készíteni: a lefőzött feketekávét, de akár teát, frissen facsart gyümölcslevet, turmixot is betölthetünk a különféle formákba. A kész finomságokat vízbe, szódába dobhatjuk, a kávékockákat akár langyos tejbe is tehetjük, így speciális házi jegeskávét állíthatunk elő, amivel mindenkit elkápráztathatunk.
7. Puszta kézzel
Egy régi módszert is kipróbálhatunk a jégkockakészítés során, ha van hozzá helyünk és megfelelő eszközünk. Ez nem más, mint, hogy egy sima műanyag dobozban fagyasztunk le vizet, a kész tömböt pedig valamilyen masszívabb eszközzel darabokra törjük. A szabálytalan formák izgalmasan mutathatnak a poharainkban. Kerti partik és házibulik esetén a látványos italokhoz jól passzolhatnak.
8. Alternatív verziók
Léteznek olyan jégkockát imitáló hűtőelemek, melyeket egyszerűen csak be kell tennünk a fagyasztóba. A rozsdamentes acél, műanyag töltött vagy kőből készült hűtőkövek extra hideggé válnak a jégszekrényben. Eredetileg a whiskey hűtésére alkalmazták, hiszen nem olvad, vagyis az ital nem hígul fel tőle. Bármilyen alkoholos és alkoholmentes italhoz alkalmas.
A 3 legfinomabb cseresznyés süti receptje.
Sokkal kellemetlenebb probléma, mintsem gondolnánk.
Érdemes betartani néhány szabályt.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre