
Erre a három csillagjegyre mesés fordulat vár júniusban
Te is a szerencsések között vagy? Mindjárt kiderül!
Ezekkel a látványos sütikkel mosolyt varázsolhatunk a gyerkőcök arcára!
Receptek gyereknapra – A kicsik NAGY NAPJÁRA
Fondant-süti
HOZZÁVALÓK (12 DARABHOZ):
A TÉSZTÁHOZ:
4 db tojás
150 g kristálycukor
200 g vaj
150 g liszt
1 csapott tk. sütőpor
50 g darált dió
2 ek. keserű kakaópor
A DÍSZÍTÉSHEZ:
30 g porcukor
50 g vaj
30-40 g piros színű fondant
30-40 g sárga színű fondant
30-40 g kék színű fondant
cukormáz a ragasztáshoz
piros, sárga, kék cukordrazsé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojásokat válasszuk szét, és kézi robotgéppel verjünk kemény habot a fehérjékből.
2. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral. Adagonként a puha, felkockázott vajat is dolgozzuk bele.
3. A lisztet szórjuk egy tálba, majd vegyítsük el a sütőporral, a dióval és a kakaóporral. Adagonként adjuk a tojásmasszához, és keverjük simára. Végül óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot is.
4. Simítsuk a masszát közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe úgy, hogy körülbelül 2 cm magas legyen.
5. Süssük 180 fokon 30 percig. Rövid ideig pihentessük, majd borítsuk ki sütőrácsra, és húzzuk le a sütőpapírt. Hagyjuk kihűlni.
6. A tetejét vágjuk egyenesre. Vékony rétegben kenjük rá a porcukorral habosra kevert vajat, és tegyük be a hűtőbe 30 percre.
7. A színes fondant-okat nyújtsuk ki 2-3 mm vékonyra, és simítsuk egyenletesen a vajas rétegre.
8. Vágjuk fel tetszőleges méretű kockákra a süteményt, és a cukormázzal ragasszunk mindegyik tetejére színes cukordrazsékat.
FANNY-TIPP: A cukormázhoz egy kevés porcukrot keverjünk össze némi vízzel. Adagoljuk fokozatosan a folyadékot addig, amíg sűrű masszát nem kapunk.
70 perc + hűtés
1 db: 440 kcal
Pillangótorta
HOZZÁVALÓK (10 SZELETHEZ):
A TÉSZTÁHOZ:
6 db tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. finomliszt
1 tk. sütőpor
A KRÉMHEZ:
500 g túró
100 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1/2 db biocitrom lereszelt héja
2 ek. instant zselatin
A DÍSZÍTÉSHEZ:
60-70 g eper
hurkapálcika
2db spagetti gumicukor (készen kapható)
vékony drót
120 g áfonya
40 g málna
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojásokat válasszuk szét, és kézi robotgéppel verjünk kemény habot a fehérjékből.
2. A sárgájákat tegyük tálba a cukorral. Keverjük addig, amíg ki nem fehéredik, és fényes, sűrű massza nem lesz belőle. Apránként szitáljuk bele a lisztet, amelyben előzőleg elkevertük a sütőport. Forgassuk bele a fehérjehabot is.
3. Simítsuk a masszát a sütőpapírral kibélelt, 18-20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába, és süssük a 180 fokos sütőben 25-30 percig. Utána kapcsoljuk ki, és nyissuk ki a készülék ajtaját. Körülbelül 10 percig hagyjuk állni benne a tésztát, majd vegyük ki, és sütőrácsra kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni. Végül vízszintesen vágjuk fel két egyforma vastag lapra.
4. A krémhez először a túrót törjük át, keverjük ki a por- és a vaníliás cukorral, valamint a citromhéjjal. Végül dolgozzuk bele a zselatinport is. A kétharmadát töltsük a lapok közé, a maradékot simítsuk a tetejére. Vágjuk ketté a piskótatortát, és tegyük egymás mellé a darabokat a képen látható módon.
5. A gyümölcsöket mossuk meg, csepegtessük le. Elsőként rakjuk ki a pillangó testét a felezett eprekből. A feje egy egész eper legyen, amit egy rövidre vágott hurkapálcával rögzítsünk a piskótához. A csápokat a gumicukrokból készítsük el, ezekbe húzzunk vékony drótot, és rögzítsük őket a fejhez.
6. Díszítsük ki a szárnyakat: a kontúrt rakjuk ki az áfonyával, majd a belsejét töltsük ki a többi megtisztított, felszeletelt eperrel és a málnával.
7. A tortát takarjuk le, majd tálalásig rakjuk be a hűtőbe. Felszeletelve kínáljuk a családnak.
FANNY-TIPP: Még a tálalás előtt távolítsuk el a csápokból a drótot!
1 szelet: 590 kcal
60 perc + hűtés
Narancsos-vaníliás gofri
HOZZÁVALÓK (7 DARABHOZ):
A TÉSZTÁHOZ:
4 db tojás
100 g kristálycukor
100 g vaj vagy margarin
500 ml tej
400 g liszt
pár csepp olaj a kenéshez
A KRÉMHEZ:
100 ml cukrozatlan habtejszín
150 g finomra darált török mogyoró
50 g kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
1/4 db bionarancs lereszelt héja
100 g vaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krémhez melegítsük meg a habtejszínt, majd szórjuk bele a török mogyorót, a kétféle cukrot és a narancshéjat. Kevergetve forraljuk össze, aztán húzzuk le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. A puha vajat kockázzuk fel. Kis adagokban adjuk a mogyorós krémhez, és keverjük habosra. Felhasználásig tegyük be a hűtőszekrénybe.
2. A tésztához először válasszuk szét a tojásokat. A fehérjékből verjünk lágy habot, a tojássárgájákat keverjük fehéredésig a cukorral, ezután dolgozzuk össze a puha vajjal. Adjuk hozzá előbb a tejet, majd apránként a lisztet, végül forgassuk bele a fehérjehabot.
3. Süssünk az így kapott tésztából 14 darab téglalap alakú gofrit. Ha szükséges, akkor előtte vékonyan kenjük ki olajjal a gofrisütőt.
4. Szúrjunk ki 7 darabból egy-egy szívet. Ezután kenjük meg a teljes gofrikat a mogyorós krémmel, és illesszünk rájuk egy-egy lyukas közepű darabot.
1 db: 320 kcal
60 perc + hűtés
Te is a szerencsések között vagy? Mindjárt kiderül!
Talán te magad is egy vagy közülük!
Hagyd az udvarias csevegést, inkább tedd fel ezeket a kérdéseket!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre