3 mókás desszert gyereknapra, amit imádni fognak a kicsik

Ezekkel a látványos sütikkel mosolyt varázsolhatunk a gyerkőcök arcára!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2025.05.25. 12:00
Módosítva: 2025.05.25. 13:49
vaj recept krém süti olaj gyereknap desszert

Receptek gyereknapra – A kicsik NAGY NAPJÁRA

Fondant-süti

Fondant-süti / Fotó: Fanny magazin

HOZZÁVALÓK (12 DARABHOZ):

A TÉSZTÁHOZ:

4 db tojás

150 g kristálycukor

200 g vaj

150 g liszt

1 csapott tk. sütőpor

50 g darált dió

2 ek. keserű kakaópor


 

A DÍSZÍTÉSHEZ:

30 g porcukor

50 g vaj

30-40 g piros színű fondant

30-40 g sárga színű fondant

30-40 g kék színű fondant

cukormáz a ragasztáshoz

piros, sárga, kék cukordrazsé


 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojásokat válasszuk szét, és kézi robotgéppel verjünk kemény habot a fehérjékből.
2. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral. Adagonként a puha, felkockázott vajat is dolgozzuk bele.
3. A lisztet szórjuk egy tálba, majd vegyítsük el a sütőporral, a dióval és a kakaóporral. Adagonként adjuk a tojásmasszához, és keverjük simára. Végül óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot is.
4. Simítsuk a masszát közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe úgy, hogy körülbelül 2 cm magas legyen.
5. Süssük 180 fokon 30 percig. Rövid ideig pihentessük, majd borítsuk ki sütőrácsra, és húzzuk le a sütőpapírt. Hagyjuk kihűlni.
6. A tetejét vágjuk egyenesre. Vékony rétegben kenjük rá a porcukorral habosra kevert vajat, és tegyük be a hűtőbe 30 percre.
7. A színes fondant-okat nyújtsuk ki 2-3 mm vékonyra, és simítsuk egyenletesen a vajas rétegre.
8. Vágjuk fel tetszőleges méretű kockákra a süteményt, és a cukormázzal ragasszunk mindegyik tetejére színes cukordrazsékat.


 

FANNY-TIPP: A cukormázhoz egy kevés porcukrot keverjünk össze némi vízzel. Adagoljuk fokozatosan a folyadékot addig, amíg sűrű masszát nem kapunk.

70 perc + hűtés

1 db: 440 kcal


 

Pillangótorta

Pillangótorta / Fotó: Fanny magazin

HOZZÁVALÓK (10 SZELETHEZ):
A TÉSZTÁHOZ:
6 db tojás

6 ek. kristálycukor

6 ek. finomliszt

1 tk. sütőpor


 

A KRÉMHEZ:

500 g túró

100 g porcukor

1 tasak vaníliás cukor

1/2 db biocitrom lereszelt héja

2 ek. instant zselatin


 

A DÍSZÍTÉSHEZ:

60-70 g eper

hurkapálcika

2db  spagetti gumicukor (készen kapható)

vékony drót

120 g áfonya

40 g málna


 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojásokat válasszuk szét, és kézi robotgéppel verjünk kemény habot a fehérjékből.

2. A sárgájákat tegyük tálba a cukorral. Keverjük addig, amíg ki nem fehéredik, és fényes, sűrű massza nem lesz belőle. Apránként szitáljuk bele a lisztet, amelyben előzőleg elkevertük a sütőport. Forgassuk bele a fehérjehabot is.

3. Simítsuk a masszát a sütőpapírral kibélelt, 18-20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába, és süssük a 180 fokos sütőben 25-30 percig. Utána kapcsoljuk ki, és nyissuk ki a készülék ajtaját. Körülbelül 10 percig hagyjuk állni benne a tésztát, majd vegyük ki, és sütőrácsra kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni. Végül vízszintesen vágjuk fel két egyforma vastag lapra.

4. A krémhez először a túrót törjük át, keverjük ki a por- és a vaníliás cukorral, valamint a citromhéjjal. Végül dolgozzuk bele a zselatinport is. A kétharmadát töltsük a lapok közé, a maradékot simítsuk a tetejére. Vágjuk ketté a piskótatortát, és tegyük egymás mellé a darabokat a képen látható módon.

5. A gyümölcsöket mossuk meg, csepegtessük le. Elsőként rakjuk ki a pillangó testét a felezett eprekből. A feje egy egész eper legyen, amit egy rövidre vágott hurkapálcával rögzítsünk a piskótához. A csápokat a gumicukrokból készítsük el, ezekbe húzzunk vékony drótot, és rögzítsük őket a fejhez.

6. Díszítsük ki a szárnyakat: a kontúrt rakjuk ki az áfonyával, majd a belsejét töltsük ki a többi megtisztított, felszeletelt eperrel és a málnával.

7. A tortát takarjuk le, majd tálalásig rakjuk be a hűtőbe. Felszeletelve kínáljuk a családnak.

 

FANNY-TIPP: Még a tálalás előtt távolítsuk el a csápokból a drótot!

1 szelet: 590 kcal

60 perc + hűtés

 

Narancsos-vaníliás gofri

Narancsos-vaníliás gofri / Fotó: Fanny magazin

HOZZÁVALÓK (7 DARABHOZ):

A TÉSZTÁHOZ:

4 db tojás

100 g kristálycukor

100 g vaj vagy margarin

500 ml tej

400 g liszt

pár csepp olaj a kenéshez

 

A KRÉMHEZ:

100 ml cukrozatlan habtejszín

150 g finomra darált török mogyoró

50 g kristálycukor

1 tasak vaníliás cukor

1/4 db bionarancs lereszelt héja

100 g vaj


 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A krémhez melegítsük meg a habtejszínt, majd szórjuk bele a török mogyorót, a kétféle cukrot és a narancshéjat. Kevergetve forraljuk össze, aztán húzzuk le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. A puha vajat kockázzuk fel. Kis adagokban adjuk a mogyorós krémhez, és keverjük habosra. Felhasználásig tegyük be a hűtőszekrénybe.

2. A tésztához először válasszuk szét a tojásokat. A fehérjékből verjünk lágy habot, a tojássárgájákat keverjük fehéredésig a cukorral, ezután dolgozzuk össze a puha vajjal. Adjuk hozzá előbb a tejet, majd apránként a lisztet, végül forgassuk bele a fehérjehabot.

3. Süssünk az így kapott tésztából 14 darab téglalap alakú gofrit. Ha szükséges, akkor előtte vékonyan kenjük ki olajjal a gofrisütőt.

4. Szúrjunk ki 7 darabból egy-egy szívet. Ezután kenjük meg a teljes gofrikat a mogyorós krémmel, és illesszünk rájuk egy-egy lyukas közepű darabot.


1 db: 320 kcal

60 perc + hűtés

 

Forrás: Fanny magazin

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás