
Beleharapott egy barackba a 7 éves lány az iskolában, az egész élete megváltozott
Súlyos allergiái miatt nem eszik gyümölcsöt és zöldséget.
A farmról származó ételek mellett közösségi beszélgetések is várnak a Tatiban.
Ki gondolná, hogy Budapest szívében egy olyan helyen ehet, ahová szinte minden magyar termelőktől érkezik, és maga a tulajdonos is egy Budapest közeli farmon gazdálkodik? És hogy ez az étterem egy lóról kapta a nevét: Tati!
Egy cégvezetőknek szervezett reggeli találkozón botlottunk bele a Tati Étterembe és kóstolhattuk meg annak egészen különleges, házi ízeit, miközben Erdő Péter bíboros fejtette ki gondolatait az örök életről.
A Dohány utcában 2022. óta működő és 2023-ban és 2024-ben is Michelin-ajánlást kapott Tati a tulajdonos saját farmján élő lováról kapta a nevét.
A Tati ötlete Poisson-Angeli Barbara fenntarthatóság iránti elkötelezettségéből született, aki szerette volna a magyar vidéki ízek és alapanyagok minőségét elérhetővé tenni Budapest belvárosában is.
Az inspirációt a környezetvédelem iránti szenvedélye, a helyi termelők támogatása és saját farmjának megalapítása adta. Barbara állítja: az étterem a vendégek számára bizonyítja, hogy a fenntarthatóság és a gasztronómiai élmény összeegyeztethető.
A Tati gasztronómiai koncepciója a farm-to-table filozófiára épül: kizárólag szezonális, helyi termelőktől származó alapanyagokkal dolgozunk. Soóky Gábor séf a hagyományos magyar konyha elemeit modern technikákkal ötvözi, megteremtve a régi és az új harmóniáját. Az ars poetica a fenntarthatóság, a minőség és a hagyománytisztelet ötvözése, amely élvezetes gasztronómiai élményt nyújt
– tudtuk meg Poisson-Angeli Barbarától.
Ami az élvezetes gasztronómiai élményt illeti, a reggeli kínálat tekintetében meg tudjuk erősíteni. Nem bonyolult, de eredeti ízek, igazi házi készítésű kolbász, szalámi, zöldségek, krémfeltétek, egyedi tálalásban.
Súlyos allergiái miatt nem eszik gyümölcsöt és zöldséget.
Ezek az ajándékok igazi telitalálatok lesznek!
Hajlamosak lehetünk gondolkodás nélkül rásütni másokra a manipulatív jelzőt, miközben életünk során legalább egyszer mi magunk is élünk ezzel a módszerrel kisebb-nagyobb céljaink elérése érdekében. A manipuláció különféle aspektusait szakértőnk segítségével térképezzük fel.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre