
Ez a retró kvíz a Budapestiek többségén is kifog: te vajon hogy teljesítesz?
Most mutasd meg, mennyire ismered a fővárost!
A farmról származó ételek mellett közösségi beszélgetések is várnak a Tatiban.
Ki gondolná, hogy Budapest szívében egy olyan helyen ehet, ahová szinte minden magyar termelőktől érkezik, és maga a tulajdonos is egy Budapest közeli farmon gazdálkodik? És hogy ez az étterem egy lóról kapta a nevét: Tati!
Egy cégvezetőknek szervezett reggeli találkozón botlottunk bele a Tati Étterembe és kóstolhattuk meg annak egészen különleges, házi ízeit, miközben Erdő Péter bíboros fejtette ki gondolatait az örök életről.
A Dohány utcában 2022. óta működő és 2023-ban és 2024-ben is Michelin-ajánlást kapott Tati a tulajdonos saját farmján élő lováról kapta a nevét.
A Tati ötlete Poisson-Angeli Barbara fenntarthatóság iránti elkötelezettségéből született, aki szerette volna a magyar vidéki ízek és alapanyagok minőségét elérhetővé tenni Budapest belvárosában is.
Az inspirációt a környezetvédelem iránti szenvedélye, a helyi termelők támogatása és saját farmjának megalapítása adta. Barbara állítja: az étterem a vendégek számára bizonyítja, hogy a fenntarthatóság és a gasztronómiai élmény összeegyeztethető.
A Tati gasztronómiai koncepciója a farm-to-table filozófiára épül: kizárólag szezonális, helyi termelőktől származó alapanyagokkal dolgozunk. Soóky Gábor séf a hagyományos magyar konyha elemeit modern technikákkal ötvözi, megteremtve a régi és az új harmóniáját. Az ars poetica a fenntarthatóság, a minőség és a hagyománytisztelet ötvözése, amely élvezetes gasztronómiai élményt nyújt
– tudtuk meg Poisson-Angeli Barbarától.
Ami az élvezetes gasztronómiai élményt illeti, a reggeli kínálat tekintetében meg tudjuk erősíteni. Nem bonyolult, de eredeti ízek, igazi házi készítésű kolbász, szalámi, zöldségek, krémfeltétek, egyedi tálalásban.
Most mutasd meg, mennyire ismered a fővárost!
Erre számíthatnak a különböző csillagjegyek!
Beteges vonzalom alakult ki a féltestvérek közt, amiről sajnos még egy harmadik fél is tudomást szerzett.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre