![](https://cdn.metropol.hu/2025/02/MPOsgp9TdsdEdXPYV6ZYBWKaKcas4nRUoO6JYRf6uZY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBjYWU3MzBiOGU1ZjQ2YzU5ODZiODNkMjFmYTk2MTk1.png)
Jobb, ha most senki nem húz ujjat ezekkel a csillagjegyekkel!
A Rák szívét ma megdobogtathatják, a Szűz hallgasson!
A farmról származó ételek mellett közösségi beszélgetések is várnak a Tatiban.
Ki gondolná, hogy Budapest szívében egy olyan helyen ehet, ahová szinte minden magyar termelőktől érkezik, és maga a tulajdonos is egy Budapest közeli farmon gazdálkodik? És hogy ez az étterem egy lóról kapta a nevét: Tati!
Egy cégvezetőknek szervezett reggeli találkozón botlottunk bele a Tati Étterembe és kóstolhattuk meg annak egészen különleges, házi ízeit, miközben Erdő Péter bíboros fejtette ki gondolatait az örök életről.
A Dohány utcában 2022. óta működő és 2023-ban és 2024-ben is Michelin-ajánlást kapott Tati a tulajdonos saját farmján élő lováról kapta a nevét.
A Tati ötlete Poisson-Angeli Barbara fenntarthatóság iránti elkötelezettségéből született, aki szerette volna a magyar vidéki ízek és alapanyagok minőségét elérhetővé tenni Budapest belvárosában is.
Az inspirációt a környezetvédelem iránti szenvedélye, a helyi termelők támogatása és saját farmjának megalapítása adta. Barbara állítja: az étterem a vendégek számára bizonyítja, hogy a fenntarthatóság és a gasztronómiai élmény összeegyeztethető.
A Tati gasztronómiai koncepciója a farm-to-table filozófiára épül: kizárólag szezonális, helyi termelőktől származó alapanyagokkal dolgozunk. Soóky Gábor séf a hagyományos magyar konyha elemeit modern technikákkal ötvözi, megteremtve a régi és az új harmóniáját. Az ars poetica a fenntarthatóság, a minőség és a hagyománytisztelet ötvözése, amely élvezetes gasztronómiai élményt nyújt
– tudtuk meg Poisson-Angeli Barbarától.
Ami az élvezetes gasztronómiai élményt illeti, a reggeli kínálat tekintetében meg tudjuk erősíteni. Nem bonyolult, de eredeti ízek, igazi házi készítésű kolbász, szalámi, zöldségek, krémfeltétek, egyedi tálalásban.
A Rák szívét ma megdobogtathatják, a Szűz hallgasson!
Ők biztosan hűek maradnak a partnereikhez!
Mutatjuk, mi mindenre lehet még felhasználni!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre