Tati: A paciról elnevezett étteremben egyenesen a farmról kerül az étel az asztalra!

A farmról származó ételek mellett közösségi beszélgetések is várnak a Tatiban.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2025.02.08. 12:00
Tati Étterem farm gasztronómiai élmény Erdő Péter hagyománytisztelet

Ki gondolná, hogy Budapest szívében egy olyan helyen ehet, ahová szinte minden magyar termelőktől érkezik, és maga a tulajdonos is egy Budapest közeli farmon gazdálkodik? És hogy ez az étterem egy lóról kapta a nevét: Tati!

Tati
Tati reggeli kínálat (Fotó: Tati)

Egy cégvezetőknek szervezett reggeli találkozón botlottunk bele a Tati Étterembe és kóstolhattuk meg annak egészen különleges, házi ízeit, miközben Erdő Péter bíboros fejtette ki gondolatait az örök életről. 

@fezstory Dr. Erdő Péter bíboros cégvezetők imareggelijén az örök életről a Tatiban. #Tatifarm ♬ eredeti hang - Fodor Zwickl Erika

A Dohány utcában 2022. óta működő és 2023-ban és 2024-ben is Michelin-ajánlást kapott Tati a tulajdonos saját farmján élő lováról kapta a nevét. 

Barbara és Tati (Fotó: ERDEI_KRISZTIAN)

A Tati ötlete Poisson-Angeli Barbara fenntarthatóság iránti elkötelezettségéből született, aki szerette volna a magyar vidéki ízek és alapanyagok minőségét elérhetővé tenni Budapest belvárosában is. 

A Tati farme to table túrógombóc (Fotó: Tati)

Az inspirációt a környezetvédelem iránti szenvedélye, a helyi termelők támogatása és saját farmjának megalapítása adta. Barbara állítja: az étterem a vendégek számára bizonyítja, hogy a fenntarthatóság és a gasztronómiai élmény összeegyeztethető.

Angelfish a farmról (Fotó: Tati)

A Tati gasztronómiai koncepciója a farm-to-table filozófiára épül: kizárólag szezonális, helyi termelőktől származó alapanyagokkal dolgozunk. Soóky Gábor séf a hagyományos magyar konyha elemeit modern technikákkal ötvözi, megteremtve a régi és az új harmóniáját. Az ars poetica a fenntarthatóság, a minőség és a hagyománytisztelet ötvözése, amely élvezetes gasztronómiai élményt nyújt

– tudtuk meg Poisson-Angeli Barbarától. 

Mesebeli tatis reggeli müzlitál (Fotó: Fodor Erika)

Ami az élvezetes gasztronómiai élményt illeti, a reggeli kínálat tekintetében meg tudjuk erősíteni. Nem bonyolult, de eredeti ízek, igazi házi készítésű kolbász, szalámi, zöldségek, krémfeltétek, egyedi tálalásban.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás