„Heti 46 ezer forintról 20 ezerre csökkentettem a család kajálását – így csináltam”

Néhány egyszerű és használható trükk és tipp segítségével felére csökkentette az étkezésük költségét.



Megosztás
Szerző: B.
Létrehozva: 2024.08.25.
Módosítva: 2024.08.25.
bevásárlás étkezés spórolás

A heti élelmiszer beszerzése költséges feladat, de egy anyuka most megosztotta, hogyan csökkentette le a család számláját. Nicola Richardson, akinek két gyermeke van, és teljes munkaidőben az oktatási szektorban dolgozik, azt mondja, hogy néhány egyszerű és használható trükk és tipp segítségével felére csökkentette az étkezésük költségét.

A heti élelmiszer beszerzése költséges feladat Képünk illusztráció/Fotó: Pexels

Legfontosabb tippjei közé tartozik a részletes bevásárlólisták írása, az összetevők kimérése és a sárga matricás leértékelt áruk megvásárlása.

Heti 45 angol fontból (20 ezer Ft) etetem a családot. Egyszer ez 100 font (46 ezer Ft) körül volt, így nagyjából a felére csökkentettem az étkezési számlánkat

 – árulta el az édesanya.

Minden héten megtervezem az összes étkezésünket. Listát írok, hogy ne vegyek olyan dolgokat, amelyekre nincs szükségem. Ha olcsóbb húsokat és több vegetáriánus ételt vásárolunk, az automatikusan olcsóbbá válik. Az is segít, ha kimérjük az összetevőket, hogy ne vegyünk túl sokat

 – idézi Nicola tanácsait a Mirror.

Az édesanya felhívta a figyelmet a sárga matricákkal ellátott leértékelt élelmiszerekre is, de hozzátette, csak akkor vásároljuk meg azokat, ha valóban használni fogjuk.

Határozott étrendet kell készíteni és bevásárlólistát írni – ha megtervezed, hogy mit eszel, majd bevásárlólistát írsz, kevésbé valószínű, hogy késztetésből veszel olyan dolgokat, amelyekre nincs szükséged, és a végén kidobod. Ha sikerül ezt jól időzíteni, a sárga matricás termékek nagyon jók lehetnek az élelmiszer-megtakarításban.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás