Szoktál rémálmodni? Halálos betegség korai tünete is lehet

Ez az egyik legkorábbi tünet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.29.
egészséges halálos immunrendszer rémálom

Ameddig egészségesek vagyunk, teljes életet élhetünk, és fel sem merül bennünk a gondolat, hogy talán egy nap mi leszünk azok, akiknek meg kell vívniuk egy halálos betegséggel. Napjainkban egyre több olyan betegséget ismernek fel a kutatók, amelyeknek legyőzése nem kis erőszfeszítést igényel. A rákra még mindig nincs ellenszerünk, így emberfeletti küzdelemre van szükség ahhoz, hogy legyőzzük. De sok más kemény betegség is próbára teheti az embert. Általánosan ismert tény, hogy minél hamarabb csípünk el egy betegséget, annál könnyebben legyőzhetjük. Nos, van pár autoimmun betegség, amelynek az egyik legkorábbi tünete a rémálom. 

Senki nem szeret rémálmodni 

A rémálmoktól ez emberek az idő kezdete óta félnek. Ennek az egyik legsúlyosabb formája az alvásparalízis, amikor a tudatunk félig éber, félig álmodik, a testünk pedig nem tud megmoccanni. Ebben a félig éber állapotban démonokat hallucinálunk, amelyek a mellkasunkra ülve fojtogatnak bennünket. A lidércnyomásról már az ókor óta sokat írtak a tudós emberek. A rémálmok ugyanakkor komoly betegségek előfutárai is lehetnek. 

A luousz nevű betegség egy olyan autoimmun betegség, amelynek keretei között az immunrendszer úgy érzékeli, hogy a saját szöveteink hibásak, így elkezdik leépíteni azokat. Ezért magas számmal túlburjánzott, felesleges fehérvérsejteket termel, amely végül a beteg halálához is vezethet. A betegség az agyat is megtámadhatja. 

A legfrissebb kutatások szerint ennek a betegségnek az egyik legkorábbi tünete a  gyakori rémálom. A betegségben szenvedő emberek jelentős része ugyanis arról számolt be, hogy már a diagnózis előtt egy évvel elkezdődtek a zavaros rémálmok, amely kis idő múltán nappali hallucinációkkal egészült ki - írja a  Mirror

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás