Nem is olyan nehéz, mint amilyennek sokan gondolják.
Nem véletlen az, hogy az olaszok közül sokan házilag készítik a tésztát, legyen szó spagettiről, lasagnéról vagy gnocchiról, ezeknek az íze ugyanis össze sem hasonlítható a boltokban kapható termékekével. A friss, házilag gyúrt tészta íze testesebb, karakteresebb, és azzal fűszerezhetjük, amivel csak szeretnénk. Ráadásul, bár azt hihetnénk, hogy házilag gyúrt tésztát készíteni nehéz, macerás, sőt értelmetlen is, mi sem állhatna távolabb a valóságtól! Aki ugyanis egyszer megkóstolja a saját tésztáját, az utána már nem is akar majd boltit vásárolni.
Ha még sosem készítettél házi tésztát, akkor fogadd meg Farkasinszki Ildikó tanácsait, és garantált lesz a siker – javasolja a Mindmegette, ahol a recept mellett egy videót is megosztottak a tökéletes, gyúrt tészta elkészítéséről.
A házi gyúrt tésztához mindössze négy alapanyagra lesz szükség. A házi tészta receptje lisztet, tojást, sót és vizet ír, ezeket kell összegyúrni, pihentetni, majd jól belisztezett felületen a kívánt vastagságra kinyújtani és ízlés szerint felvágni. Nem hiszed el, hogy ennyire egyszerű? Nézd meg videón, hogyan készül a házi gyúrt tészta!
Hozzávalók a házi gyúrt tésztához:
A házi gyúrt tészta elkészítése videón:
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre