Garantált lesz a siker: ez a titka a tökéletes, házi gyúrt tésztának

Nem is olyan nehéz, mint amilyennek sokan gondolják.



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.05.20.
Módosítva: 2024.05.20.
tészta recept háztartási tippek házi készítésű

Nem véletlen az, hogy az olaszok közül sokan házilag készítik a tésztát, legyen szó spagettiről, lasagnéról vagy gnocchiról, ezeknek az íze ugyanis össze sem hasonlítható a boltokban kapható termékekével. A friss, házilag gyúrt tészta íze testesebb, karakteresebb, és azzal fűszerezhetjük, amivel csak szeretnénk. Ráadásul, bár azt hihetnénk, hogy házilag gyúrt tésztát készíteni nehéz, macerás, sőt értelmetlen is, mi sem állhatna távolabb a valóságtól! Aki ugyanis egyszer megkóstolja a saját tésztáját, az utána már nem is akar majd boltit vásárolni.

tészta, gyúrás, liszt
Képünk illusztráció / Fotó: unsplash.com

Ha még sosem készítettél házi tésztát, akkor fogadd meg Farkasinszki Ildikó tanácsait, és garantált lesz a siker – javasolja a Mindmegette, ahol a recept mellett egy videót is megosztottak a tökéletes, gyúrt tészta elkészítéséről.

 

Így készül a házi gyúrt tészta!

A házi gyúrt tésztához mindössze négy alapanyagra lesz szükség. A házi tészta receptje lisztet, tojást, sót és vizet ír, ezeket kell összegyúrni, pihentetni, majd jól belisztezett felületen a kívánt vastagságra kinyújtani és ízlés szerint felvágni. Nem hiszed el, hogy ennyire egyszerű? Nézd meg videón, hogyan készül a házi gyúrt tészta!

Hozzávalók a házi gyúrt tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • ½ mk. só
  • 3 db tojás
  • víz, amennyit felvesz a tészta

A házi gyúrt tészta elkészítése videón:

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás