Szívroham után Magyarországon találta meg a szerelmet az olasz szakács





Sokáig váratott magára a boldogság, de az olasz származású fiú úgy érzi, hazánkban révbe ért az élete.



Megosztás
Szerző: Perusza Eszter
Létrehozva: 2024.01.21.
Módosítva: 2024.01.21.
Olaszország nápolyi család találkozás

A harminchárom éves, olasz származású férfi, Marco élete mára filmbe illő is lehetne, de hosszú és rögös út vezetett a boldogságig. Bár még minden álmát nem váltotta valóra, mégis úgy érzi, a legszebb ajándékot a magyar lány, Anna személyében már megkapta a sorstól.

Magyarországon találta meg a boldogságot az olasz pizzaszakács (Olvasói fotó)

Marco a pizza hazájában, Olaszországban született, az ételekhez való különleges vonzódása pedig már egész fiatalon megmutatkozott. Családja körében bevett szokás volt, hogy hétvégente szüleivel és nagyszüleivel együtt készítették el a többfogásos, tradicionális olasz ebédet: ilyenkor a cannelloni és a lasagne mellett nápolyi pizza és tiramisu is rendszeresen került az asztalra. Marco szinte egész gyermekkorát a konyhában töltötte, ámulattal figyelte, ahogy édesanyja a tésztát nyújtja, a krémet készíti, vagy éppen a ragut főzi.

Mindig is pizzaszakács szerettem volna lenni. Ez egy szenvedély.

A fiatal férfi a napsütötte Amalfi-parton nőtt fel, számára a mindennapokhoz hozzátartozott a napsütés, a robogó, a délutáni szieszta, és természetesen a dolce vita-életérzés. Huszonéves korában szerencsét próbált Belgiumban, de szíve végül hazahúzta családjához. Szíve, ami nem volt sajnos olyan erős, mint ahogyan ő gondolta.

Egy meleg napon, munka után nagyon rosszul lettem. Olyan volt, mintha valami nagyon szorítana belülről

– emlékszik vissza a férfi, majd elmondja: szívinfarktust kapott. Vizsgálatok sorozata, majd hosszadalmas rehabilitáció következett, orvosai pedig azt mondták, teljes életmódváltásba kell kezdenie. Marco számára derült égből villámcsapásként jött a hír: félő, hogy ezentúl nem élhet szenvedélyének, hiszen a pizzakemence melege nem tesz jót a szívének. Fizikálisan és lelkileg egyaránt megviselte ez az időszak a fiút: és ekkor jött a magyar lány, Anna.

Véletlenek sorozata volt a mi találkozásunk és megismerkedésünk. Tanulmányi úton tartózkodtam Olaszországban, amikor összetalálkoztunk a helyi pizzériában. A szemeszter a végéhez közeledett, amikor Marco elhívott találkozni. Csodálatos estét töltöttünk együtt, néhány napon belül pedig megfogalmazódott bennünk: nem akarunk a másik nélkül élni

– emlékszik vissza a lány. Szinte felocsúdni sem volt idejük: Marco hamarosan mindent maga mögött hagyva Budapestre költözött, hogy elkezdhesse közös, boldog életét Annával.

Eleinte nagyon nehéz volt, távol a családtól, a barátoktól, de Anna mindenért kárpótol. A szívem pedig minden értelemben a legjobb kezekben van.

Marco jelenleg egy budapesti pizzériában dolgozik, ahol teljes erőbedobással készíti a finomabbnál-finomabb, eredeti, nápolyi pizzákat. Az itteni kemencék nem adnak annyira meleget, mint az olaszok, így őt sem viseli meg annyira a sütés. A fiú TikTok-csatornát indított, ahol megmutatja a tökéletes olasz pizzakészítés különböző fortélyait és további meglepetésekkel is várja az olvasókat.

 





 





Ezeket olvastad már?
Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás