Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút





A szülők felveszik a kesztyűt a közösségi média ellen.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.04.19.
csalás öngyilkosság álprofil

A fájdalom nem enyhül, hiába teltek el hónapok a megmagyarázhatatlan szörnyűség óta. A brit Dowey család békésen töltötte tavaly az év végi ünnepeket odahaza, amikor megtörtént a tragédia. Az apa épp tévézett, egyik kedvenc csapata mérkőzése ment, de végignézni már nem tudta a meccset.

Képünk illusztráció – Fotó: Pexels

Egyszer csak hallom, ahogy a feleségem sikoltozik... olyan velőtrázó sikolyok voltak, amilyeneket még életemben nem hallottam, borzasztó volt

– emlékezett vissza Mark Dowey, aki azonnal odarohant párjához. A nő a fiuk szobájában volt. Előtte pedig a gyerek élettelen teste feküdt.

A 16 éves Murray normális, boldog tinédzser volt, szülei abszolút értetlenül álltak az öngyilkossága előtt. A rendőröknek viszont sikerült kideríteniük, mi is állt a tragédia hátterében.

A fiút a közösségi médián keresztül kereste meg valaki, aki vele egykorú lánynak adta ki magát, így kezdtek el csetelni, és a srác láthatóan teljesen belehabarodott. Az ismeretlen később azt kérte tőle, hogy küldjön magáról intim képeket, majd miután ezt megtette, megzsarolta azzal, hogy nyilvánosságra hozza a fotókat, ha nem fizet. 

A fiúnak persze nem volt pénze, de alighanem nagyobb baj volt, hogy nem bírta elviselni a csalódást és a szégyenérzetet, azt, hogy így palira vették. Ezért dönthetett úgy, hogy eldobja az életét. 

A pánik és a rettegés, amiben lehetett, nyilvánvalóan akkora volt, hogy azt hitte, ez az egyetlen, amit tehetett

– vélekedett az édesanyja, Ros Dowey.

A skót hatóságok nyomozása kiderítette, hogy a hamis profil mögé rejtőző zsaroló Nigériából írogatott áldozatának

Ezek a bűnözők az internetet, a közösségi médiát, a társkereső alkalmazásokat, a webkamerákat vagy a pornográf oldalakat használják, de jól el tudják rejteni a nyomaikat, hogy névtelenek maradjanak

– mondta el a Daily Mailnek Joanne McEwan felügyelő.

Murray szülei most nemcsak azért küzdenek, hogy bíróság elé állítsák a zsarolókat, hanem azt követelik a közösségimédia-cégektől, hogy tegyenek lépéseket a platformjaikon lévő emberek és főleg a gyerekek biztonsága érdekében.

Mindig van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás