Ugyan megkönnyítik a sütés-főzést, de egy-két alkalomnál többet sosem használja senki.
A technológiának és a kreativitásnak köszönhetően évről évre egyre több olyan háztartási gép jelenik meg az üzletek polcain, amelyek elsőre ugyan hasznosnak tűnnek, ám néhány használat után a legtöbbünk ráébred, sokkal könnyebb nélkülük létezni a konyhában. Van, amelyiket összerakni macerás, más nem működik tökéletesen, és vannak olyanok, amelyekkel már az első pillanattól kezdve csak a baj van. A Bors összegyűjtötte, melyek azok a gépek, amiket nem érdemes megvásárolni.
Ez a konyhai segédeszköz azt ígéri, hogy nemcsak megkönnyíti a konyhai munkát, de az időspórolással együtt még finomabb rizst is főz, akár köretként, akár hozzávalóként fogyasztjuk valamilyen ételben. A valóságban azonban szinte sosem sikerül tökéletes eredményt elérnie: vagy túlfőzi a rizst, vagy egyenetlenül főz, és így kellemetlen élményben lehet részünk, ha ráharapunk a még kemény rizsszemekre. Ezért érdemes a bevált módinál maradni: egy jobb hőeloszlású, vastag aljú edényben megfőzött rizzsel nem lehet mellélőni.
Ez a kis gép is azon eszközök sorát erősíti, amelyre első látásra könnyű beleszeretni, de aztán egy-két használat után rájövünk, hogy teljesen felesleges beruházás volt. Az otthoni moziélmény megteremtéséhez ugyanis bőven elég, ha van egy nagy lábosunk, amibe kevés olajat töltünk, beletesszük a kukoricaszemeket és a kívánt fűszereket, majd közepes lángon addig melegítjük a fedő alatt, míg minden szem kipattog.
Nézd, a hollywoodi színésznő, Jennifer Garner is így készíti!
A palacsintáért – legyen sós vagy édes, vékony tésztás vagy pufi amerikai – mindenki rajong, annak ellenére, hogy elsőre nem tűnik annyira egyszerű feladatnak a kisütése. Épp ezért találta fel néhány leleményes elme az elektromos palacsintasütőt, de a rizsfőzőhöz hasonlóan ez az eszköz is elég felemásan muzsikál.
Ezért sokkal hasznosabb leküzdeni a tartózkodásunkat, és egy tapadásmentes serpenyő birtokosaként néhány próbálkozás után bárki tökéletes palacsintát süthet – arról nem is beszélve, hogy a serpenyőben ezen kívül még számtalan ételt készíthetünk a bundáskenyértől kezdve a grillzöldségekig.
Senki nem tagadja, a zöldségek felvagdosása hosszabb távon idegölő munka, amit remekül ki tud váltani a zöldségaprító vagy keményebb gyümölcs esetében az almaszeletelő, ami néhány gyors mozdulattal fel is darabolja a kívánt hozzávalót. Azonban utána új macerát generál: az eszközt szét kell szedni apró darabjaira, hogy alaposan el lehessen mosogatni. Épp ezért ez a gép inkább csak azoknak hasznos, akik mozgásszervi panaszok miatt nem tudnak hosszan a pult mellett állva szeletelni.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre