Így változik meg az életed: mágikus erővel hat rád a Hold februárban





Most megtudhatjuk a sikeres fogyás vagy a régi szerelmek elengedésének titkát. A mágikus, februári Hold jótékonyan hathat az életünkre.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.02.04.
Hold újjászületés kapcsolat

Nem mindennapi látványban lehet részed, ha február 11-én este felnézel az égre.

újhold, hold, holdfázis
A mindent megváltoztató holdsarló Fotó: Pexels

Igen vékony holdsarlónak lehetünk tanúi február 11-én; az égitest mindössze 4,4 százalékot mutat majd magából. A nyugati égen 10 fokos magasságban keressük majd egy órával napnyugta után. Tiszta idő esetén szépen látható lesz

 

Most kezdj fogyókúrázni

A Hold kapcsolatban áll a földi vizekkel, a növények és a nők ciklusaival, termékenységével. A Holdat a női nem szimbólumának is tartják. Egyes hiedelmek úgy tartják, hogy a Hold fogyó fázisa az elengedésre és a befejezésre ad lehetőséget. Ebben a fázisban a leghatékonyabb elkezdeni a fogyókúrát és tisztítókúrákat végezni, valamint sikeresen hagyhatunk magunk mögött korábbi kapcsolatokat és számunkra kedvezőtlen, negatív viselkedési mintákat.

    

Hiedelmek a Holdról

Egyes ősi afrikai kultúrákban a Hold vékony sarlóját az év nagy részében vízszintesnek látták, a földrajzi helyzetük miatt. Úgy vélték, hogy a tál alakú égi jelenségben esővíz van, mert amikor "megdőlt" eljött az esős évszak. Amerikában, a Kalifornia környékén élt csumas indiánok számára majdnem függőleges helyzetben jelent meg a Hold. Számukra a félhold azt jelentette, hogy "üres", vagyis nincs benne víz, náluk a vízszintes Hold jelentette az esős évszak beköszöntét, hogy a "tál" tele van csapadékkal. A Hold fázisait az ókori egyiptomiak az újjászületéssel magyarázták. Szerintük, Ozírisz isten feldarabolásáról van szó, amit riválisa, Széth hajtott végre rajta, aminek során 28 darabra vágta.

Különös égi jelenség

A Hold és az egyik legfényesebb csillag, a Spica találkozását csodálhattuk meg február 1-jén. A hajnali égen a holdsarló 67 százalékban mutatta meg magát, tőle balra pedig kékesfehér színben ragyogott a Spica. Az égitestek egymástól körülbelül másfél fokra látszottak.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás