Döbbenetes! Életre kelt babaként járja egy magyar lány Budapest utcáit

Bár nem beszél, mégis mindenkit elvarázsol maga körül a csodálatos baba, Mira. A fiatal magyar lány szabadidejében babák bőrébe bújik.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.01.28.
Módosítva: 2024.01.28.
Mira jelmez Japán baba Budapest

Csodálatos ruhák, gyönyörű arc, szoborszerű mimika: ez az animegao kigurumi, ami egy japán előadóművészeti forma. Mint oly sok minden más, a Távol-Keleten ez is teljesen természetes, ám Magyarországon még sokan meghökkennek az életre kelt babán Budapest utcáin. A művészeti ág különlegessége, hogy a megszemélyesített emberi karakter nem beszél, hanem gesztusokkal, esetleg írásban kommunikál. A legfontosabb tulajdonsága azonban az, hogy sosem fedi fel a kilétét. Így van ezzel a Fanny magazinnak nyilatkozó Mira is, akinek figyelmét párja hívta fel egy nyereményjátékra, ahol ilyen kosztümöt lehetett nyerni.

Nyereményjáték során jutott Mira a különleges jelmezhez. Így kezdődött minden (Forrás: Fanny magazin)

„Miután sikeresen megnyertem a nyereményjátékot, természetesnek tartottam, hogy életre kell keltenem a karaktert” – árulja el a lapnak Mira, akit inspirál a sok pozitív visszajelzés, ám a jelmezes megjelenés árnyoldalait sem hallgatja el. „A nyár nagyon kellemetlen a meleg miatt, ráadásul a jelmez nagyon könnyen kidörzsöl, hiába vetek be praktikákat ellene.”

Mira nem beszél a jelmezben, helyette gesztusokkal fejezi ki magát (Forrás: Fanny magazin)

Mira azt is elárulta, neki nem okoz nehézséget, hogy nem beszélhet, inkább viccesnek tartja.
„Mindig vicces szituációkat szül az, amikor csak a gesztikulációmból próbálnak megérteni idegenek. Természetesen aki már ismer, könnyen megérti, amit az idegenek nem” – fűzi tovább Mira, aki azt is elárulja, ez egy igen drága hobbi, hiszen postaköltséggel együtt fél-, egymillió forint egy ilyen jelmez.

A méregdrága öltözék ára elérheti az egymillió forintot is (Fotó: Fanny magazin)

„Természetesen Japánban készülnek a legjobb minőségű viseletek, de más országokban is gyártanak. Az én maszkjaimat egy ázsiai művész készítette. Magyarországon nem gyártanak ilyeneket” – zárja gondolatait a fiatal lány, akinek a kilétét természetesen a lap sem fedte fel.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás