Senki nem tudja, hogy a legjobb falatok mellett is lehet fogyni.
Ha valaki életmódváltásba, fogyókúrába kezd, akkor az első, amit általában elhagy az étkezésben az a szénhidrát. Sok helyről ugyanis csak az hallatszik, hogy ez a fajta mikrotápanyag a fehérjék, és a zsírok mellett a legkárosabb. Ez a kijelentés azonban nem igaz, ugyanis, melyek még segíthetik is a fogyást, ha mértéket tartasz!
Kenyér: ez az, amiről a legtöbb diétázó nagyon nehezen tud csak lemondani. A péktermékek ugyanis azok a dolgok, melyek általában a mindennapi életünk szerves részét képzi alapesetben, akár szendvicsként, akár nassolni valóként. A fogyókúra során rögtön sokan hátrahagyják ezeket, pedig nem kell: csupán a fehér lisztes változatot lecserélni egy egészségesebb fajtára, például teljes kiőrlésűre, ugyanis az minimum 3 gramm rostot tartalmaz adagonként. A rostról márpedig tudjuk: a fogyásunk legnagyobb támogatója.
Tészta: legújabb kutatások kimutatják, hogy azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak teljes kiőrlésű tésztát, azok általában alapjában véve több élelmi rostot, folsavat, magnéziumot és E-vitamint fogyasztanak, mint azon fogyókúrázók, akik teljesen hátrahagyják ezt az ételt. A lényeg: ne vidd túlzásba az adagot!
Rizs: a barna rizs, vagy vadrizs barátod a diétában, ugyanis ezek rosttartalma szintén nagyon magas. Ez miért fontos? Sokkal tovább érzed tőle magad jóllakottnak, így kevesebb kalóriát viszel majd be a nap folyamán.
Bab: tele van minden jóval. Alacsony zsírtatalmú, és alacsony a glikémiás indexe, így nem dobja meg a vércukorszintet sem. Fehérje tartalma a rosthoz hasonlóan segít, hogy nem legyél egyhamar éhes.
Gyümölcsök: sokan úgy vélik magas cukortartalmuk miatt tiltólistás ételek fogyókúra esetén. Noha ez igaz alacsony energiasűrűsége, és magas a rosttartalma, így korlátozzák a vércukorszint-emelkedést, és az energiabevitelt, így elősegítve a testsúlycsökkenést.
Nem kell lemondani tehát semmi földi jóról. Ahogy a Mindmegette is írja: a lényeg a kontroll és az adag!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre