Így diétázz kenyérrel és tésztával: csak úgy olvadnak majd a kilók





Senki nem tudja, hogy a legjobb falatok mellett is lehet fogyni.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2023.10.03.
életmódváltás rosttartalom fogyókúra étkezés szénhidrát

Ha valaki életmódváltásba, fogyókúrába kezd, akkor az első, amit általában elhagy az étkezésben az a szénhidrát. Sok helyről ugyanis csak az hallatszik, hogy ez a fajta mikrotápanyag a fehérjék, és a zsírok mellett a legkárosabb. Ez a kijelentés azonban nem igaz, ugyanis, melyek még segíthetik is a fogyást, ha mértéket tartasz!

A tészta jó barátod lehet. Fotó: pexels.com  

Kenyér: ez az, amiről a legtöbb diétázó nagyon nehezen tud csak lemondani. A péktermékek ugyanis azok a dolgok, melyek általában a mindennapi életünk szerves részét képzi alapesetben, akár szendvicsként, akár nassolni valóként. A fogyókúra során rögtön sokan hátrahagyják ezeket, pedig nem kell: csupán a fehér lisztes változatot lecserélni egy egészségesebb fajtára, például teljes kiőrlésűre, ugyanis az minimum 3 gramm rostot tartalmaz adagonként. A rostról márpedig tudjuk: a fogyásunk legnagyobb támogatója. 

Tészta: legújabb kutatások kimutatják, hogy azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak teljes kiőrlésű tésztát, azok általában alapjában véve több élelmi rostot, folsavat, magnéziumot és E-vitamint fogyasztanak, mint azon fogyókúrázók, akik teljesen hátrahagyják ezt az ételt. A lényeg: ne vidd túlzásba az adagot!

Rizs: a barna rizs, vagy vadrizs barátod a diétában, ugyanis ezek rosttartalma szintén nagyon magas. Ez miért fontos? Sokkal tovább érzed tőle magad jóllakottnak, így kevesebb kalóriát viszel majd be a nap folyamán.

Bab: tele van minden jóval. Alacsony zsírtatalmú, és alacsony a glikémiás indexe, így nem dobja meg a vércukorszintet sem. Fehérje tartalma a rosthoz hasonlóan segít, hogy nem legyél egyhamar éhes. 

Gyümölcsök: sokan úgy vélik magas cukortartalmuk miatt tiltólistás ételek fogyókúra esetén. Noha ez igaz alacsony energiasűrűsége, és magas a rosttartalma, így korlátozzák a vércukorszint-emelkedést, és az energiabevitelt, így elősegítve a testsúlycsökkenést.

Nem kell lemondani tehát semmi földi jóról. Ahogy a Mindmegette is írja: a lényeg a kontroll és az adag!





 





Ezeket olvastad már?
Arcápolás otthon, fillérekből

Arcápolás otthon, fillérekből

123 éve született a magyar film: teszteld, te mennyire emlékszel a régi idők mozijaiból - kvíz

123 éve született a magyar film: teszteld, te mennyire emlékszel a régi idők mozijaiból - kvíz

Hallottál már a tavaszi gonoszjáró napról? Így élheted túl para nélkül!

Hallottál már a tavaszi gonoszjáró napról? Így élheted túl para nélkül!

Te kipróbálnád az okoskonnektort? Így irányíthatod vele az életedet is

Te kipróbálnád az okoskonnektort? Így irányíthatod vele az életedet is

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás