Ezzel a három módszerrel elkerülheted a betegségeket – az orvos válaszol





Van olyan dolog, amivel akár évekkel lerövidíthetjük az élettartamunkat. A szakember szerint azonban így hosszú távon megőrizhető az egészség.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.10.16.
Módosítva: 2023.10.16.
egészség egészségügyi problémák betegség

Minden egyes nap döntünk az egészségünkről. Ebbe beletartozik az életmódunk is. Ha pedig azt tapasztalod, hogy nem érzed jól magad a bőrödben – ami legyünk őszinték, gyakran előfordulhat – akkor érdemes ezen változtatnod.

orvos, doktor, kórház, egészségügy, Shutterstock illusztráció
Az orvos most elárulta mivel őrizhetjük meg az egészségünket Fotó: PopTika/Shutterstock

Dr. Deborah Lee, a Dr. Fox Online gyógyszertár munkatársa pedig most elárult néhány tippet, amellyel sokat tehetsz az egészséged megőrzése, valamint a betegségek elkerülése érdekében.

Amikor rosszul érezzük magunkat egyből az orvoshoz fordulunk, és gyakran a nem vényköteles gyógyszerekben látjuk a megoldást – meg kell vizsgálnunk a probléma gyökerét, és magunkba kell néznünk, hogy tehetünk-e valamit. A megoldás pedig sokszor az életmódváltás

– magyarázta a szakember, aki ezután sorolni kezdte azokat a dolgokat, amelyekkel változtathatsz az eddigi életformádon.

A cigaretta elhagyása

Az Egészségügyi Világszervezet szerint évente körülbelül nyolcmillió ember hal meg a világon a dohányzás káros hatásai miatt, ebből 1,3 millió ember passzív dohányos, azaz a mások dohányfüstjének belélegzése miatt veszíti az életét. A dohányfüst több mint hétezer mérgező vegyi anyagot tartalmaz, amelyek közül legalább 70 ismert rákkeltő. A dohányzás amellett, hogy rákos megbetegedést okoz még sok más betegségért is felelős, többek között a magas vérnyomásé, és a szívrohamé is.

Az elhízás

Dr. Deborah Lee szerint a mérsékelt elhízás (30-35 testtömegindex), amely igen gyakori, körülbelül három évvel, míg a súlyos elhízás (40 feletti testtömegindex) egy egész évtizeddel rövidíti le a várható élettartamot.

Az elhízás növeli a szívroham vagy a szélütés, de a rák kockázatát is” – fejtette ki a szakember, aki megjegyezte, hogy a fogyásnak számos módja van, ezek közé tartozik a több mozgás, de az egészséges és tudatos étkezés is.





Kevesebb alkohol

Az orvos kiemelte, hogy azzal semmi baj sincsen, ha valaki időnként alkoholt fogyaszt, de ha valaki gyakran pohár fenekére néz, az már nem tesz jót. A szakember kiemelte, hogy akikre az utóbbi az igaz, az jobban teszi, ha mihamarabb abbahagyja az ivást.

Kimutatták, hogy hetente több mint 12,5 egység alkohol fogyasztása lerövidíti a várható élettartamot. A népszerű ital megöli az agy idegsejtjeit is, károsítja a májat, sőt növeli a vérnyomást. Az alkoholt a dohányzás után a rák második legnagyobb kockázati tényezőjének tekintik – számol be róla a Mirror.





Ezeket olvastad már?
Így keressünk pénzt a lakásunkkal!

Így keressünk pénzt a lakásunkkal!

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás