Erre számíts: így vitáznak az egyes csillagjegy szülöttei





Mindenki másképp viszonyul egy vitás kérdés megoldásához - de hogy pontosan hogyan, azt a csillagjegyünk határozza meg!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.05.13.
horoszkóp

A horoszkópunknak számtalan személyiségjegyünk kialakításában van jelentős szerepe. Igaz ez a veszekedésnél mutatott magatartásunkra is: egy Rák például nem fog tombolva küzdeni az igazáért, míg egy Baknál sosem törik el a mécses. A Life.hu összegyűjtötte, melyik csillagjegytől mire számíthatunk egy vitában.

 

 

Kos - Az akaratérvényesítő

A Kos csillagzata alatt született emberek a tűz jegyek képviselői közé tartoznak, a viselkedésük is tüzes. Ez a rendkívül erős akaratú csillagjegy fejjel megy a falnak, és mindent elkövet annak érdekében, hogy érvényesítse az akaratát. A viták kirobbantásában is élen jár, viszont ha úgy érzi, nem tudja érvényesíteni az akaratát a másik felett, egyszerűen otthagyja vitapartnerét.

Bika - A makacs

A Bikák rajonganak a biztonságért és a harmóniáért, ezért rosszul viszonyulnak a változásokhoz. Ha egy Bika sokáig él feszültségben, előbb-utóbb kiborul, a konfliktus megoldását pedig a makacssága nehezíti meg. Nem szeretik beismerni a hibáikat, a bocsánatkérés is nehezükre esik, így a kisebb vitákat is képesek hosszan elhúzni.

Ikrek - A kiszámíthatatlan

Az egyik legnehezebb vitapartner, ugyanis az Ikrek esetében teljesen megjósolhatatlan, hogyan reagál konfliktushelyzetekben. Ügyesen érvel, nem fél a kemény válaszoktól sem, de hamar megbánja, ha erős kijelentés hagyja el a száját. Az Ikrek nagyon empatikus, így nála egy vitában mindig szerepet kapnak az érzelmek is.

Rák - A csendes

A Rákok érzelmes, biztonságorientált emberek, konfliktushelyzetben sem érzik jól magukat, inkább visszahúzódva várják ki, míg elvonul a vihar. Ha ez nem történik meg, a rossz hangulat miatt szorongóvá válnak. Nehezen találják a szavakat, és könnyen el is sírhatják magukat egy-egy vita hevében.

 

Fotó: Pixabay

Oroszlán - A magabiztos

Oroszlánnal sosem jó vitatkozni, ugyanis nagyon büszke, tele van önbizalommal, és nagyon hamar felismeri mások hibáit, kitartásának hála pedig az sem ritka, hogy kivárja, míg a másik fél feladja a vitát. Szüksége lenne azonban némi empátiára, hogy megértse, nem körülötte forog a világ.

Szűz - A stratéga

A Szűz csillagjegy szülöttei pontosak, mindig mérlegelik mindennek a szükségességét és hasznosságát - ez a vonás érvényesül az érvelésükben is. Először csendben elemzik a helyzetet a legapróbb részletekig, majd kidolgoznak egy stratégiát, ami mentén nagy eséllyel meg is oldják a konfliktust, amennyiben megfelelő stílusban tálalták az érveiket.

Mérleg - A békefenntartó

A Mérleg rémálma a veszekedés, és született béketeremtőként kerüli is a konfliktust, inkább visszavonul a viták elől. Nem akar senkit megbántani, és nagyon tart attól, hogy egy kisebb nézeteltérés súlyos vitává dagad. Ha mégis megszólal, megpróbál a másik értelmére hatni, és megőrizni a nyugodtságát.

Skorpió - A kíméletlen

Kétszer is érdemes megfontolni, veszekedünk-e egy Skorpióval, ugyanis nagyon sértődékeny típus, aki nem fél minden korábbi sérelmet és hibát vitapartnere fejére olvasni. Ha veszélyben érzi magát, azonnal szúr, mély sebeket ejtve ellenségén.

 

Fotó: Pixabay

Nyilas - A szabadságharcos

Az egyik legvidámabb alaptermészetű jegy, azzal viszont ki lehet hozni a sodrából, ha megpróbáljuk korlátozni a szabadságát. Ebben az esetben nem fél vitát kezdeményezni, amelyben álláspontját egyértelműen, határozottan tálalja, megoldásorientált, és megalapozottan érvel.

Bak - A megfontolt

A Bakokkal szembeni legnagyobb hiba, ha a céljaik elérésben akadályozzuk a büszke és ambiciózus jegy szülöttjeit. Rögtön tudatják másokkal, ha valami nem tetszik nekik, és ha kirobbant a vita, akkor a végsőkig kitartanak. Dühkitörés vagy kiabálás szerencsére nem szerepel a repertoárjukon, a Bakok higgadtan magyarázzák el, mi zavarja őket.

Vízöntő - A meggyőzhetetlen

A Vízöntők nagyon emberségesek és szociálisak, de ha vitába keverednek, akkor nem szállnak ki belőle könnyen. Végtelen vitákra képesek, és sok esetben nem is elég egyszer megbeszélni azt, ami bántja őket. Ez a tulajdonság sokakat fáraszt és feldühít, úgy érezhetik, sosem tudják rendezni a konfliktusokat egy Vízöntővel.

Halak - A könnyű ellenfél

Az idealista Halak bízik az emberek jóságában, ami egy vita során nem erős fegyver. Az érzékeny Halak nem tud mit kezdeni a konfliktushelyzetekkel, és sokszor csak egy megoldást ismer: a sírást. Mivel nem viseli jól a stresszt, sokszor érvelés helyett inkább visszavonul, és elengedi a dolgokat, vagy megbocsát, csak szabaduljon végre a nyomástól.





 





Ezeket olvastad már?
Heti horoszkóp: itt az ideje eldönteni, hogyan tovább!

Heti horoszkóp: itt az ideje eldönteni, hogyan tovább!

Felemészt a stressz és a bizonytalanság? Ezek a gyógynövények segítenek minden bajodon

Felemészt a stressz és a bizonytalanság? Ezek a gyógynövények segítenek minden bajodon

Ennek a két csillagjegynek nagyon rosszul indul a hét

Ennek a két csillagjegynek nagyon rosszul indul a hét

Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás