Itt a 4 tuti gyakorlat, amivel kockahasad lehet





Nagy Bernadett korábbi kézilabdázó avat be a titokba.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.03.31.
edzés életmód gyakorlat torna

Ha úgy érzed, hogy egyre inkább anyukatested van, amit nyáron nem szívesen mutogatnál fürdőruhában, érdemes már most elkezdeni egy kis edzést. Elég napi 15 perc, a lényeg a rendszeresség. 

Fotó: Pixabay

Nagy Bernadett személyi edző most négy olyan gyakorlatot mutat be, amelyek segítségével visszanyerhetjük nyári formánkat, hogy ne kelljen szégyenkeznünk mások előtt a télen felszedett úszógumik miatt. 

El kell keserítenem a többséget, a kockahas a konyhában készül. Lehet ezen vitatkozni, csűrni-csavarni a témát, ám ez az igazság

– jelentette ki a Csupasportnak a korábbi kézilabdázó, hangsúlyozva, hogy az egészséges étkezéssel kell kezdeni, és utána jöhetnek az erősítő gyakorlatok. Ezekből a következőket tartja a leghatékonyabbnak a kockahas eléréséhez.

1. Plank

A fekvőtámaszhoz hasonló gyakorlat nemcsak a hasat és a törzset, hanem a karokat és a lábakat is erősíti. Plankelhetsz oldalt vagy háton fekve, nyújtott kézzel vagy alkartámaszban. Ha szabályosan szeretnéd csinálni, figyelj, hogy feszesen tartsd a tested, szorítsd össze a farizmod, és ne engedd beesni a csípődet! Kezdetnek fél perc is elég, azután ezen lehet emelni.

2. Lábemelés függeszkedésben

Függeszkedve húzd fel a lábad a törzsedhez! Eleinte hajlított lábbal, később nyújtottal is megpróbálhatod. Fent mindig tartsd meg egy picit a lábad, a leengedés pedig legyen lassú, kontrollált folyamat!

3. Gurulás erősítőkerékkel

Sokak szerint ez a gyakorlat a legrövidebb út a kockás hashoz, mert a kerékre támaszkodva az összes törzsizom dolgozni fog. Térdelj le, fogd meg a kerék fogantyúit, és lassan gurulj előre, majd vissza! 10 ismétlés mehet kezdésnek, ami azután fokozható.

4. Harangozás

Ehhez a gyakorlathoz szükség van egy csigás gépre. Először a súlyt kell beállítani az edzettségi állapotodnak megfelelően. Húzd le a kötelet a tarkódhoz, és ebben a pozícióban végezz haspréseket, aminek a során a törzsed és a fejed a talajhoz közelíted. Eleinte 12-15 ismétlést érdemes beütemezni, majd fokozatosan növelni a mennyiséget.

Ezek a gyakorlatok nemcsak a külső kinézetet javítják, hanem egészségi előnyei is vannak. Javítják ugyanis a testtartást, mivel ezek az izmok stabilizálják a törzset. Ha kellően erősek és fejlettek, általuk elkerülhető a gerinc- és derékproblémák jelentős része.





 





Ezeket olvastad már?
70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

Egyes savlekötők durván megnövelhetik a migrén kockázatát – egy új tanulmány szerint

Egyes savlekötők durván megnövelhetik a migrén kockázatát – egy új tanulmány szerint

A TikTok mentette meg a bántalmazott anya életét

A TikTok mentette meg a bántalmazott anya életét

Erre a három csillagjegyre új kapcsolat talál csütörtökön. Közel a szerelem?

Erre a három csillagjegyre új kapcsolat talál csütörtökön. Közel a szerelem?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás