RETRO RÁDIÓ

Szeret, nem szeret? Ezek a kapcsolati válság jelei

A szeretet-gyűlölet kapcsolat olyan, mint egy érzelmi hullámvasút. Soha nem tudhatod, hogy a következő pillanatban jó vagy rossz dolog fog történni.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.24.
kapcsolati válság

Minden romantikus kapcsolat más. Míg egyesek nagyon szerelmesek, mások nem érzik jól magukat, ha nyíltan kell kifejezni érzéseiket. A szeret, nem szeret kapcsolatban élők szélsőséges viselkedésmintákat produkálnak: vagy veszekednek, vagy őrülten szerelmesek egymásba, ám a kettő között szinte semmilyen megnyilvánulás nincs. Az egyik pillanatban azzal fenyegetőznek, hogy szakítanak, a következőben pedig odáig vannak egymásért. Mérgező kapcsolatuk, jellemzően rajtuk kívül, mindenki számára világos.

Gondolkozz hosszú távon: olyasvalaki mellett tarts ki, akinek az oldalán biztonságban érzed magad, és aki segíti a személyes fejlődésed! – Forrás: Pixabay

Íme a legfőbb jelek

Ha egészséges, boldog kapcsolatban élsz, nem szakítasz újra és újra, hanem a kommunikációra hagyatkozol és megpróbálod érett módon megoldani a problémáid. Ha folyamatosan veszekedtek és kibékültök, az nem jó jel. Ez az ördögi kör nagyon kimerítő lehet, gyorsan megmérgezheti és végleg tönkreteheti a kapcsolatot. Normális, ha időnként nézeteltéréseitek vannak, de ha a viták állandósulnak, az nem egészséges. Amikor minden konfliktus romboló jellegűvé válik, már nem a probléma megoldása a cél, hanem az, hogy megsértsd a másikat. Ezzel viszont lelkileg összetöritek egymást.

Fontos az egészséges tér

A jól működő kapcsolatban rendkívül fontos teret adni egymásnak. Legyen saját életed, személyiséged, és ne hagyd, hogy a kapcsolat meghatározzon. Ha szerelem-gyűlölet kapcsolatról van szó, ezek a dolgok egyszerűen nem történnek meg, mindig egymásra vagytok utalva. Ha időnként a párod nélkül szeretnél elmenni a barátaiddal, akkor hatalmas veszekedés alakul ki? Ez a fajta dinamika rendkívül egészségtelen írja a themindsjournal.com. A párkapcsolat jó esetben egy békés menedék. Ha a tiétek ingatag, akkor ahelyett, hogy boldognak és kiegyensúlyozottnak éreznétek magatokat, mindig stresszesek, szorongóak lesztek.

Nincs valódi intimitás?

A tisztelet és az egészséges kommunikáció hiánya miatt nem igazán kapcsolódtok egymáshoz mélyebb szinten. Annak ellenére, hogy az együttlétetek meglehetősen intenzív, súlyos a bizalom és a megértés hiánya. Nálatok nincs helye az intimitásnak, mert mindketten a rossz dolgok miatt aggódtok.

Valahányszor találkozol a barátaiddal, mindig azon kapod magad, hogy panaszkodsz a partneredre? Aligha tudtok valami jót mondani egymásról, mindig a hibákra koncentráltok? Eljöhet az a pont, amikor a barátaid megkérdezik, miért vagy még mindig vele, amikor olyan boldogtalan vagy, ám erre nincs válaszod. Úgy döntesz majd, hogy nem panaszkodsz tovább, és megpróbálod a dolgokat működésre bírni, de legbelül szeretsz kritizálni, mert attól igazolva érzed magad, ám ez is az egészségtelen kapcsolat jele.

Az erőszak nemcsak fizikai bántalmazást jelent, hanem mentálisat is. Ha a partnered tör-zúz, szidalmaz és kiabál veled, akkor érzelmi erőszak áldozata vagy. Jobb, ha elfogadod, ez nem szerelem, ezt a visszaélést soha nem szabad tolerálni. Az igazi szerelemnek nem szabad érzelmileg összetörnie. Egészséges kommunikáció, tisztelet és nyitottság nélkül nincs remény egy valódi és szeretetteljes együttlétre. Ha a fentiekben felismerted magatokat, akkor jobb továbblépni!

Ezeket olvastad már?
Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Sikert sikerre halmoznak ma ezek a csillagjegyek

Sikert sikerre halmoznak ma ezek a csillagjegyek

Heti horoszkóp: erre a csillagjegyre az élet több területén is új kezdet vár

Heti horoszkóp: erre a csillagjegyre az élet több területén is új kezdet vár

A 47 éves Emőke másfél hónap alatt 7 kilót fogyott, pedig többet eszik, mint előtte

A 47 éves Emőke másfél hónap alatt 7 kilót fogyott, pedig többet eszik, mint előtte

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás