RETRO RÁDIÓ

Szeret, nem szeret? Ezek a kapcsolati válság jelei





A szeretet-gyűlölet kapcsolat olyan, mint egy érzelmi hullámvasút. Soha nem tudhatod, hogy a következő pillanatban jó vagy rossz dolog fog történni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.24.
kapcsolati válság

Minden romantikus kapcsolat más. Míg egyesek nagyon szerelmesek, mások nem érzik jól magukat, ha nyíltan kell kifejezni érzéseiket. A szeret, nem szeret kapcsolatban élők szélsőséges viselkedésmintákat produkálnak: vagy veszekednek, vagy őrülten szerelmesek egymásba, ám a kettő között szinte semmilyen megnyilvánulás nincs. Az egyik pillanatban azzal fenyegetőznek, hogy szakítanak, a következőben pedig odáig vannak egymásért. Mérgező kapcsolatuk, jellemzően rajtuk kívül, mindenki számára világos.

Gondolkozz hosszú távon: olyasvalaki mellett tarts ki, akinek az oldalán biztonságban érzed magad, és aki segíti a személyes fejlődésed! – Forrás: Pixabay

Íme a legfőbb jelek

Ha egészséges, boldog kapcsolatban élsz, nem szakítasz újra és újra, hanem a kommunikációra hagyatkozol és megpróbálod érett módon megoldani a problémáid. Ha folyamatosan veszekedtek és kibékültök, az nem jó jel. Ez az ördögi kör nagyon kimerítő lehet, gyorsan megmérgezheti és végleg tönkreteheti a kapcsolatot. Normális, ha időnként nézeteltéréseitek vannak, de ha a viták állandósulnak, az nem egészséges. Amikor minden konfliktus romboló jellegűvé válik, már nem a probléma megoldása a cél, hanem az, hogy megsértsd a másikat. Ezzel viszont lelkileg összetöritek egymást.

Fontos az egészséges tér

A jól működő kapcsolatban rendkívül fontos teret adni egymásnak. Legyen saját életed, személyiséged, és ne hagyd, hogy a kapcsolat meghatározzon. Ha szerelem-gyűlölet kapcsolatról van szó, ezek a dolgok egyszerűen nem történnek meg, mindig egymásra vagytok utalva. Ha időnként a párod nélkül szeretnél elmenni a barátaiddal, akkor hatalmas veszekedés alakul ki? Ez a fajta dinamika rendkívül egészségtelen írja a themindsjournal.com. A párkapcsolat jó esetben egy békés menedék. Ha a tiétek ingatag, akkor ahelyett, hogy boldognak és kiegyensúlyozottnak éreznétek magatokat, mindig stresszesek, szorongóak lesztek.

Nincs valódi intimitás?

A tisztelet és az egészséges kommunikáció hiánya miatt nem igazán kapcsolódtok egymáshoz mélyebb szinten. Annak ellenére, hogy az együttlétetek meglehetősen intenzív, súlyos a bizalom és a megértés hiánya. Nálatok nincs helye az intimitásnak, mert mindketten a rossz dolgok miatt aggódtok.

Valahányszor találkozol a barátaiddal, mindig azon kapod magad, hogy panaszkodsz a partneredre? Aligha tudtok valami jót mondani egymásról, mindig a hibákra koncentráltok? Eljöhet az a pont, amikor a barátaid megkérdezik, miért vagy még mindig vele, amikor olyan boldogtalan vagy, ám erre nincs válaszod. Úgy döntesz majd, hogy nem panaszkodsz tovább, és megpróbálod a dolgokat működésre bírni, de legbelül szeretsz kritizálni, mert attól igazolva érzed magad, ám ez is az egészségtelen kapcsolat jele.

Az erőszak nemcsak fizikai bántalmazást jelent, hanem mentálisat is. Ha a partnered tör-zúz, szidalmaz és kiabál veled, akkor érzelmi erőszak áldozata vagy. Jobb, ha elfogadod, ez nem szerelem, ezt a visszaélést soha nem szabad tolerálni. Az igazi szerelemnek nem szabad érzelmileg összetörnie. Egészséges kommunikáció, tisztelet és nyitottság nélkül nincs remény egy valódi és szeretetteljes együttlétre. Ha a fentiekben felismerted magatokat, akkor jobb továbblépni!





Ezeket olvastad már?
Meglepő akadályokat görget az élet néhány csillagjegy elé ma

Meglepő akadályokat görget az élet néhány csillagjegy elé ma

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Izgalmas napja lesz ma ennek a csillagjegynek

Izgalmas napja lesz ma ennek a csillagjegynek

Ez a három csillagjegy a legkiszámíthatatlanabb mind közül

Ez a három csillagjegy a legkiszámíthatatlanabb mind közül

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás