RETRO RÁDIÓ

Íme a recept, így erősítheted meg a párkapcsolatod





Az erős párkapcsolat kiépítéséhez időre, elkötelezettségre és mindkét fél hajlandóságára van szükség. Persze minden szerelem más, de van néhány módszer, amellyel javítani lehet az együttlétet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.03.
párkapcsolat

Az idő és a figyelem az a két tényező, amire ezúttal összpontosítunk az ellenálló kapcsolat kialakításánál. Bár nyilvánvalónak tűnhet, gyakran hiányoznak ezek a komponensek. Sok a mosnivaló, még több a megválaszolatlan üzenet… A napi rutin miatt luxusnak tekinthetjük a párkapcsolatra fordított időt, pedig ez a hozzáállás mérgező lehet.

Forrás: Pixabay

Minden a prioritások megváltoztatásán múlik. Ha nem is mindig, de bizonyos időközönként helyezd minden másnál előbbre a kedveseddel eltöltött tartalmas időt. Ha mindketten ezt teszitek, közelebb kerültök egymáshoz, ami különösen jól jöhet, ha nehéz, megoldandó helyzet elé kerül családotok.

Amit ma teszel, az nem csak erre a napra van hatással

Ha sűrű a programod, akkor is gondolnod kell az előtted álló évekre. Ahhoz, hogy a kötelék erős maradjon, olykor porszívózás helyett szánj egy kis időt a beszélgetésre. Negyedóra ide vagy oda, egy kis kikapcsolódás csodákra képes. Koncentrálj egy érzelmes témára vagy valamire, ami kedves számodra. Figyelj arra, hogy amikor a kanapén ülve filmet néztek, ne üljetek távol egymástól! Fogjátok meg egymás kezét, vagy hajoljatok egymás felé. Ez egy meglehetősen egyszerű stratégia, és más helyzetekben is alkalmazható, például a közös kávézásnál.

Fontos az is, hogy nézz partnered szemébe! Miközben beszél, tényleg rá ügyelj ahelyett, hogy mondjuk a telefonod bámulod. Azzal, hogy nem osztod meg a figyelmed, hanem csak rá koncentrálsz, megerősíted a gyengéd érzelmeket. Furcsa lehet, de jótékony hatása van az ünneplésnek is. Nem kell nagy dolgokra gondolni, a lényeg, hogy osztozzatok egymás örömén. Ha te vagy kedvesed jó hírt kap, nyissatok ki egy üveg bort, vagy nassoljatok bonbont.

Persze a klasszikusokról sem szabad elfeledkezni, a randi a későbbiekben is szükséges! Mindig szánjatok időt arra, hogy kettesben csináljatok valamit. Elég egy közös főzés, és máris tettetek azért, hogy hosszú távon boldogabbak legyetek. Ugyanilyen hatékony, ha programötlettel lepitek meg egymást.

Reagálj a másik érzéseire!

Azoknak a pároknak harmonikusabb a kapcsolata, akik nem mennek el szó nélkül amellett, ha kedvesük felsóhajt vagy hangosan nevet. Ha olvas valamit és közben nevetgél, érdeklődj, hogy mi történt – vedd észre a másik kommunikációs jelzéseit! Ha nem tűnik fel, hogy mondani akar valamit a sóhajokkal, az nem azt jelenti, hogy „rossz” partner vagy. A hétköznapok során hajlamos az ember átsiklani az ilyen megnyilvánulásokon, de ha tudatosan jobban figyelsz a másikra, azzal megerősítheted a kapcsolatot.





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás