Ez élmény a cukorbetegeknek is! – Zseniális ajándékot kapnak a regisztrálók

Nem csak cukorbetegeknek készült az Életöröm című receptkönyv.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.05.19.
Életöröm király nóra cukorbetegség receptek család

Hatalmas hírünk van! Király Nóra, az Életöröm című YouTube-csatorna háziasszonyának a ajánlásával megjelent az Életöröm – ínyenc receptek cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek, életmódváltóknak című receptkönyv, amely több, mint 70 oldalon mutat be 40 ínycsiklandó fogást, köztük péksütemények, levesek, főételek és desszertek receptjét. A kötetet a június 2-i Életöröm Napra regisztrálók ajándékba kapják, és személyesen vehetik át a Bikás Parkban. Regisztrálni ITT lehet, jöjjenek a részletek!

Az Életöröm szerzői és alkotói nem csak cukorbetegeknek ajánlják a hiánypótló receptes könyvet (Fotó: Fodor Erika)

A családi konyhánkban jelen van a főzés felhőtlen öröme. Anyukámmal és húgommal a közös főzések igazi örömforrást, feltöltődést jelentenek számunkra. A szívből, közösen készített és elfogyasztott ételek a családnak nem csak finom falatokat jelentenek, de életenergiával is feltöltenek. Hiszek abban, hogy az egészséges és változatos étrend titkát a szüleinktől, nagyszüleinktől örökölt hagyományos magyar ízek mellett a minőségi alapanyagok és a folyamatos kísérletező kedv jelenti. Az ételkészítésben ott rejlik az állandó megújulás lehetősége – új alapanyagok használata, modern elkészítési eljárások, inspiráció, tanulás –, hogy az asztalra kerülő étel mindig egy új élmény legyen!” – mondta a könyv bemutatóján Király Nóra. A Mindennapok Női szemmel (Nőiszem) alapítója hozzátette, biztos benne, hogy a kötetben található egészséges és egyben finom ételek elkészítése és elfogyasztása öröm lesz az egész a családnak.

A könyvbemutatón ízelítő is volt a képek mellett (Fotó: Fodor Erika)

A Nőiszem ezzel a hiánypótló kötettel segítséget szeretne nyújtani a diabétesszel érintetteknek, és mindazoknak, akik ezt a betegséget szeretnék elkerülni vagy egyszerűen szeretnének egészségesebben élni. Az ételek receptúráit úgy állították össze, hogy a szükséges hozzávalók könnyen beszerezhetőek legyenek, és az egészségtudatos, alternatív fogásokat kis odafigyeléssel bárki el tudja készíteni.

Király Nóra és Vrábel Krisztina (Fotó: Fodor Erika)

A recepteket Hadarik Rita és Vrábel Krisztina gasztrobloggerek válogatták saját „kincsestárukból”, Erdélyi Alíz és Vígné Sági Katalin dietetikus szakértők bevonásával. Vrábel Krisztina úgy fogalmazott, bármilyen közhelyesnek tűnjék is, az az igazság, hogy „főzni kell”. A gasztroblogger kifejtette, a család egészsége az anyán, a háziasszonyon múlik, óriási a felelősségük, de egyben a lehetőség is, hiszen nagyon sokat tehetnek szeretteink egészségéért, ha olyat főznek nekik, ami energiát ad, és nem megbetegít.

Erdélyi Alíz dietetikus mellett a kötet másik szakértője Víghné Sági Katalin, aki a Református Egyház főzőkonyháját vezeti Budafokon a Demjén István Rózsakerti Református Általános Iskola és Gimnáziumban. Itt 1300 gyermek és pedagógus étkeztetéséért felel naponta, és mint mondta: megtiszteltetésnek és jutalomnak tartja, hogy ezt a szolgálatot végezheti. Víghné Sági Katalin úgy véli, az 5 szeretetnyelv mellett a 6. a másoknak való főzés!

A könyvbemutatón Vincze Lilla, EMeRTon-díjas énekesnő is részt vett, akit egészségtudatos, sportos életmódja már hosszú évek óta egészségesen és fiatalon tart. Lilla megénekeltette a közönséget.

Június 2-án, vasárnap 9.30-tól szeretettel várnak – Czanik Balázs aerobic edző és életmód tanácsadóval – minden érdeklődőt az Életöröm Napra a Bikás Parkba. Az eseményre regisztrálók itt ajándékba kapják a receptkönyvet.

Beneda Attila államtitkár is elismerően beszélt a nők nélkülözhetetlen szerepéről (Fotó: Fodor Erika)

Női szemmel, egészségtudatosan

A Király Nóra által létrehozott Mindennapok Női Szemmel Egyesület (Nőiszem) a magyar nőket megszólító és az érdekeiket képviselő civil szervezet, amely kiemelten fontosnak tartja az egészségtudatos életmód minél szélesebb körű népszerűsítését. Hazánkban az egyik kiemelt népegészségügyi probléma a cukorbetegség, mely egyre gyakrabban, és egyre fiatalabb korosztályban üti fel a fejét. A Nőiszem célja, hogy az edukációval a betegséggel kapcsolatos, és az életmódváltáshoz szükséges információk könnyebben elérhetőek legyenek. Ennek a vállalásnak részeként készült el a Sláger TV-ben a 12 részes Életöröm című műsor, amelynek tartalma, receptek formájában végre könyvben is elérhető.

Király Nóra családanyaként is nagy figyelmet fordít az egészséges táplálkozásra és a mozgásközpontú, lendületes életmódra (Fotó: Fodor Erika)

Diabétesz Magyarországon

A diabétesz Magyarországon közel 600-700 ezer ember érint, ezért a prevenció jelentősége kiemelten fontos. Megfelelő életmóddal és szakmai támogatás mellett a diabétesz kezelhető, és jobb életminőség érhető el. Elismert és a maguk területén kiemelkedő szakemberek segítségével és szakmai támogatásával született meg az Életöröm – ínyenc receptek cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek, életmódváltóknak című receptkönyv, amely az egészséges és változatos étrend titkát szeretné az olvasóknak minden nap használatra átadni.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás