Igazi rémálomba csöppent Alexandra, a férje és az apósa. Szombaton dél tájban súlyos baleset történt a Hatvan melletti Nagykökényesen, a Rákóczi úton, ahol egy fiatal fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel szállították kórházba. Alexandra és családja teljesen véletlenül csöppent bele az eseményekbe.

„A férjemet vártuk a kutyánkkal a leparkolt autóban, hogy elinduljunk édesapámhoz. Ekkor érkezett nagy sebességgel egy Opel Astra. Fékezett, de olyan nagy sebességgel ment, hogy nem tudta bevenni a kanyart, áttért a szembe jövő sávba, és frontálisan nekiütközött egy szabályosan közlekedő SsangYong terepjárónak. Az Opel az ütközésnél egy hatalmasat „ugrott”, gyakorlatilag visszapattant a terepjáróról.” – emlékezett vissza a Metropolnak Alexandra.

A fiatal nő elmondta, hogy a vezetőülésről az ablakon át kimászott egy férfi, majd egy asszony is, aki jajveszékelni kezdett. Alexandra azonnal hívta a 112-t, mert látta, hogy a hátul ülők homloka véres. A terepjáró utasai szerencsére nem sérültek meg.

Nagykökényes baleset

Helyszínelés a nagykökényesi balesetnél szombaton Forrás: Olvasói fotó

Súlyosan állapotban volt a fiatal fiú

„Mondtam, hogy üljenek le, mert a férfi magán kívül üvöltözni kezdett, és ráncigálta a kerítéseket. Egy tizenéves gyerek sérült meg a legjobban. Egy törölközőkre fektettek, az egyik lába természetellenesen kifordult és belilult, közben a hasánál vérzett” – emlékezett vissza a szemtanú. – „A környező házakból kijöttek segíteni, köztük a férjem és az apósom, aki éppen a kertben segített nekünk gereblyézni, és próbálták nyugtatgatni a balesetet okozó férfit.”

Közben kiérkeztek a rendőrök és a mentők, Alexandra pedig visszament a házukba a kutyájukkal, aki kezdett rosszul lenni a melegben.

A segíteni akaró férfit megütötték a család tagjai

Alexandra és férje számára ekkor következett a rémálom. Amikor ismét kiment, már lincshangulat volt. A férfiak üvöltöztek, a mentősök pedig alig tudták miattuk megközelíteni a sérült gyereket.

„Amikor visszamentem, hallom, hogy a falubeliek azt mondják, hogy a »ne menj oda, mert meg fognak ölni«. Közben kijöttek a rendőrök is. Az egyre hisztérikusabb család tagjai apósomat megütötték, vérzett az orra, de ő nem ütött vissza. Kiderült, a közben odaérkező rokonság körében az kezdett el terjedni, hogy az apósom »széjjelverte a gereblyével a kisgyereket«.”

Nagykökényes baleset

A feltehetően vétkes Opel eleje összeroncsolódott Forrás: Olvasói fotó

Közölték, hogy meg fognak minket ölni, ha nem adjuk ki nekik az apósomat”

A rendőrök időközben elmentek, azonban este 6 körül megjelent egy 8-10 fős banda, akik elkezdtek dörömbölni, és ráncigálni a kaput, miközben életveszélyesen fenyegették a házban lévőket.

„Közölték, hogy meg fognak minket ölni, ha nem adjuk ki nekik az apósomat, mert »neki kell az az ember, vagy ránk gyújtja a házat«. Amikor látták, hogy nem érnek célt, azt mondták, hogy adjunk neki 4 millió forintot, akkor békén hagynak minket. Közben elővettem a telefont, hogy felvegyem a fiú apájának a fenyegetőzését. Amikor észrevette, hogy veszem az egészet, először kicsit visszafogta magát, majd egyenesen nekem rontott, hogy elvegye tőlem a telefonomat” – emlékezett vissza Alexandra. A történet azonban ezzel korántsem ért véget…

Bosszúra készülnek a gyerek rokonai

A közben megjelenő polgárőrök szerint a kocsiban utazó fiú súlyosan megsérült, a rendőrök pedig arról beszéltek, hogy a vétkes kocsiban többen is nem voltak bekötve. A fiatal nő apósa később bement a hatvani kapitányságra vallomást tenni, ahol azt tanácsolták neki, hogy ne menjen vissza folytatni a kerti munkát, nehogy baja essen.

A család néhány tagja szombat este 11-kor újból felbukkantak a helyszínen, azonban az ott járőröző polgárőrök elzavarták őket. A hírek szerint a család tagjai vasárnap napközben egy Facebook-csoportban szervezkedtek, hogy este csapatostul visszamenjenek Alexandráék házához.

Nagykökényes baleset

A szabályosan haladó terepjáró utasai nem sérültek meg komolyabban Forrás: Olvasói fotó

A helyiek félnek nyilatkozni

Megkerestünk több helyben lakót, azonban senki nem mert nyilatkozni a történtekről. Volt, aki meg is mondta: fél a családtól. Nagykökényes Facebook-csoportjában azonban tapintható a döbbenet és a felháborodás.

„Sajnos kicsiny falunk nyugalmát közúti baleset zavarta meg. Órák óta lincsnangulat van! A Rákóczi út lezárva!” – írta az egyik utcában lakó.

„Hát nem vagyok hiteles szemtanú csak a arra lettem figyelmes hogy hatalmas ordibálás kiabálás és sivalkodás hallatszik. Illetve nagy számú idegen autó jön megy az utcába! Illetve egy fiú levizeli az utca sarkon lévő ház falát. Erre bepöccentem, rákiabáltam, hogy mit képzel Majd egy kis idő múlva lementem a sarokra, ott láttam, hogy körülbelül 30 ember csoportosul. A nők sivalkodnak, a férfiak agresszív módon ordibáltak. Fenyegették a rendőröket, polgárőröket, illetve a helyi lakost halállal, a háza felgyújtásával. Egyébként két autó ütközött frontálisan. Verekedés is volt.” – írta egy éppen arra járó nagykökényesi lakos.

„A környékbeli falvakból (egy tanú szerint) 140-el elérkeztek az »igazság tévők«„ – írta egy hozzászóló.

„De hogy jön képbe a helyi lakos, ha két autó ütközött? Miért az ő házát akarják felgyújtani?!” – tette fel a jogos kérdést egy másik kommentelő.

Megkerestük kérdéseinkkel a rendőrséget is

A történtekkel kapcsolatban megkerestük a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, akik azt ígérték, hamarosan küldenek választ a kérdéseinkre. Amint megkapjuk a válaszukat, cikkünket frissítjük.

Nagykökényes baleset

A rendőrség és a mentők is nagy erőkkel vonultak ki Forrás: Olvasói fotó