Brutális: A téli időszámítás 20 fok körüli meleggel kezdődik

Nem is gondolnád, hogy miket hoz számodra a hétvége. Mutatjuk, hogyan indul az idei téli időszámítás.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.26. 12:30
időjárás ősz tél előrejelzés téli időszámítás

Az idei időjárás már eddig is rengeteg meglepetést tartogatott. Az október végén tapasztalhatók pedig minden képzeletet felülmúlnak. Nem is beszélve a téli időszámítás kezdetéről.

téli időszámítás, naptári tél, ősz, időjárás, hőmérséklet, előrejelzés, hétvége,
A naptári tél és a téli időszámítás sem lesz brutálisan hűvös Fotó: AccuWeather

Tavaszi idő a téli időszámításkor 

Október 26-án szombaton a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően az ország nagy részén túlnyomóan napos időre van kilátás, nyugaton, északnyugaton maradhat több felhő felettünk, másutt elsősorban fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadék sehol sem várható. Nyugaton és a Dunántúl északi felén élénk lesz a déli, délkeleti szél. Hajnalban 1 és 10, délután 16 és 22 fok között alakul a hőmérséklet - jelezte előre a Köpönyeg.

Ez alapján még október 27-én is tart a vénasszonyok nyara, vagyis nagyon enyhe, többnyire kellemes időnk lesz. Mindez október 27-én azért érdekes, mert ez a nap a téli időszámítás kezdete, amibe így 20 fok körüli hőmérséklettel lépünk. Vasárnap ugyanis napos idő jön, csak kevés helyen vastagodhatnak meg átmenetileg a fátyolfelhők. Esni továbbra sem fog. A Dunántúlon többfelé élénk lesz a déli, délnyugati szél. Reggel ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Délutánra 17 és 24 fok közé melegszik a levegő.

Érdemes azt is tudni, hogy a naptári tél december 1-én, vasárnap kezdődik, amikorra az AccuWeather még 5 fok közeli hőmérsékletet jósol. Az már jóval hűvösebb, téli időjárásnak tűnik, mellyel együtt különös lehet a december további része. Decemberben ugyanis az előrejelzések szerint olyan napok is lesznek, amikor 10 fok körüli nappali hőmérsékletet mérhetsz. Az éjszakák sem lesznek hűvösebbek -5 foknál, tehát a december sem a zord telet hozza majd el.

A mostani hétvégén tehát még nyugodtan kimehetsz a szabadba, kirándulhatsz, illetve nekiláthatsz az őszi nagytakarításnak, hiszen ebben a jó időben minden viszonylag gyorsan megszárad majd.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás