Máris fehérbe borulhat a táj: néhány nap múlva jöhet az első havazás

Már látni, hogy mikor eshet a hó.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.10.24. 18:00
havazás időjárás ősz

Csütörtök estétől a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, a Dél-Dunántúlon kisebb eső is előfordulhat, ugyanakkor reggelre már elkezd szakadozni a felhőzet. Másutt általában derült lesz az ég, főleg az ország keleti felén képződhet pára, köd. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország keleti, derült tájain –1 és +6, míg a felhősebb Dunántúlon általában 6 és 10 fok között alakul a met.hu szerint.

 havas utcakép, nagy hó, sok hó, tájkép újságkihordó,újságkihordás rossz időjárási körülmények közt, nagy hóban biciklit tol, kerékpárt
Rég volt ilyen nagy hó Fotó: Mediaworks

Pénteken változóan felhős időre számíthatunk, csapadék nélkül, 15 és 20 fok közötti kellemes őszi idő ígérkezik. Szombaton csapadék nem valószínű, így ideális idő lesz szabadtéri programokhoz. A hőmérséklet a délutáni órákban 16 és 22 fok között alakul. Vasárnap hasonló idő lesz, a hőmérséklet 20 fok körül alakul – írja a Köpönyeg.

Hétfőn sem várható csapadék. A hőmérséklet kora reggel 3 és 10 fok között alakul, délutánra pedig 16 és 21 fok közé emelkedik.

Jövő héten kedden azonban jön a fordulat: lehűlés érkezik erős széllel és csapadékkal, változékonnyá, mozgalmassá válik a Vas vármegyei térség időjárása, ahol kifejezetten hűvös lesz, és a Kőszegi-hegységben akár havazás is előfordulat – árulta el Pétervári Tibor, a HungaroMet időjárás-észlelője, akit a Tények idézett.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás