Készülj! Itt lesznek lezárások október 23-án, nem csak a nemzeti ünnep miatt

Focimeccs, futóverseny és a nemzeti ünnephez tartozó programok miatt is több helyen kell forgalomkorlátozásra számítani. Mutatjuk, hol lesznek lezárások október 23-án!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.22. 13:45
Október 23 nemzeti ünnep lezárás

A rendőrség tájékoztatása szerint több helyen kell ideiglenes forgalomkorlátozásra, például lezárásokra számítani október 23-án. Erre kell készülni a napokban a fővárosban!

lezárás október 23
Mutatjuk, hol lesznek lezárások október 23-án! / Fotó: ChiccoDodiFC / Shutterstock (illusztráció)

Itt tilos megállni október 23-án

Rendezvények és gyűlések miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz az I., II., V., IX., XI. és XII. kerületben. Ennek részeként tilos megállni:

  • október 20-án 20 órától október 24-én 12 óráig a II. kerületben a Bem József téren a Bem rakparttól a Fő utcáig (kereszt irány) és a Bem József téren körben,
  • október 20-án 22 órától október 24-én 8 óráig a XI. kerületben a Műegyetem rakpart teljes területén a Bertalan Lajos utcától a Szent Gellért térig,
  • október 22-én 20 órától október 23-án 18 óráig a II. és V. kerületben a Zoltán utca mindkét oldalán a Szabadság tér és a Nádor utca között, a Marczibányi tér mindkét oldalán a Kis Rókus utca és Ribáry utca között, a Marczibányi tér mindkét oldalán a Kis Rókus utca és a Lövőház utca között, és a Marczibányi tér mindkét oldalán a Garas utca és az Ezredes utca között,
  • október 22-én 20 órától október 23-án 20 óráig az I., II. és V. kerületben a Budai alsó rakparton a Margit híd és a Halász utca között, a Balassi Bálint utca mindkét oldalán a Kossuth tértől a Balaton utcáig, és a Falk Miksa utca mindkét oldalán a Szalay utcától a Markó utcáig,
  • október 22-én 22 órától október 23-án 20 óráig a II. kerületben a Széna tér teljes területén (a szervizutak mindkét oldalán) és a Bakfark Bálint utca Széna tér felőli oldalán (a Jégkert parkoló területén is).

Itt csak október 23-án tilos megállni

A rendőrség tájékoztatása szerint tilos továbbá megállni október 23-án 7 órától 18 óráig az I. kerületben a Kapisztrán tér két felső „U” alakú parkoló területén, 8 órától 18 óráig a II. kerületben a Fényes Elek utca mindkét oldalán a Margit körúttól vissza az első 3-3 várakozóhelyen, és 10 órától 18 óráig a IX. kerületben a Vágóhíd utca mindkét oldalán a Vaskapu utca és a Soroksári út között. Ezen kívül tilos megállni egy focimeccs miatt

  • október 23-án 16 órától október 24-én 24 óráig az V. kerületben a Petőfi Sándor utca mindkét oldalán a Kossuth Lajos utca és a Haris köz között,
  • október 24-én 6 órától 24 óráig a VIII. és IX. kerületben az Albert Flórián út mindkét oldalán a Könyves Kálmán körút és a Vágóhíd utca között, a Bláthy Ottó utca mindkét oldalán az Üllői út és a Szenes Iván tér között, a Fék utca mindkét oldalán a Gyáli úti felüljáró és a Lenkei János utca között és a Gyáli út mindkét oldalán a Könyves Kálmán körút és a Fék utca között.

Ezeket az útszakaszokat teljesen le is zárják majd

Október 23-án 8 órától 24 óráig a XI. kerületben a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között, 14 órától 20 óráig a II. kerületben a Bem tér teljes területét, 0 órától 24 óráig a II. kerületben a Lövőház utcát a Margit körút és a Fény utca között.

Itt kell időszakos lezárásra számítani

2024. október 23-án 12 óra 30 perctől 17 óra 30 percig a XII. kerületben a Böszörményi utat a Nagyenyed utca és Királyhágó utca között, és 14 órától 19 óráig a II. kerületben a Bem József tér – Bem József utca – Margit körút – Széna tér – Széll Kálmán tér útvonalat.

Egy futóverseny miatt is lesznek időszakos lezárások

Szakaszosan és időszakosan lezárhatják október 23-án 10 órától 11 óráig a XV. kerületben a Budai II. László Sportcentrum – Epres sor – Fő út – Öregfalusi utca – Kisfaludy utca – Epres sor – Cserba Elemér utca – Fazekas sor – Szentmihályi út – Széchenyi tér – Budai II. László Sportcentrum útvonalat.

A közösségi közlekedésben is lesznek változások október 23-án

  • A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok az első járatindulástól várhatóan 10:00-ig rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér helyett a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekednek.
  • A 4-es, 6-os villamosok 14 órától a Margit körút megnyitásáig (várhatóan 20-21 óráig) rövidített útvonalon, dél-budai végállomásuk és a Jászai Mari tér között közlekednek.
  • A 17-es villamos 14 órától a Margit körút megnyitásáig (várhatóan 20-21 óráig) a Savoya Park felől csak a Széll Kálmán térig, a Bécsi út / Vörösvári út felől pedig a Margit híd budai hídfőt követően a Batthyány térig közlekedik.
  • 11-es autóbusz várhatóan 15:15 és 15:45 között rövidített útvonalon, a Nagybányai út és a Kitaibel Pál utca között közlekedik.
  • 39-es autóbusz várhatóan 14:30 és 20:00 között rövidített útvonalon, a Kissvábhegy és a Széll Kálmán tér között közlekedik.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás