Életveszélyes gödör tátong a Kosztolányin - ki lesz a következő áldozat?

Legutóbb egy idős nénin esett el a Kosztolányi Dezső tér zebrájánál tátongó kátyúban, de nem ő az első áldozat. Nyár óta tátong a gödör a Kosztolányin.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.22. 10:30
életveszélyes gödör tátong lyuk

Csúnya baleset történt a Kosztolányi Dezső téren, ahol egy mély kátyú már hónapok óta nehezíti a járókelők helyzetét. Legutóbb egy idős hölgy esett hatalmasat a kátyú miatt, miközben próbált átkelni a gyalogátkelőn - hívta fel a Metropol figyelmét egy neve elhallgatását kérő helyi lakos.

Kosztoilányi
Kosztolányi Dezső tér: a zebra felfestése is megkopott, de nagyobb baj, hogy gödrös az úttest Fotó: Bánkúti Sándor/Metropol

A budai Kosztolányi Dezső téren a napokban egy idős hölgy elesett, miközben a járókeretével próbált átkelni a zebrán. A baleset oka egy óriási kátyú, ami már hónapok óta éktelenkedik a gyalogátkelő közepén és veszélyezteti a járókelőket. A helyi lakos azt állítja, hogy már a nyár folyamán figyelmeztette az önkormányzatot, de azóta semmi nem történt! Sőt, a villamossínek mellett éktelenkedő kátyú egyre hízik.

A sínek mellett megsüllyedt az úttest Fotó: Bánkúti Sándor/Metropol

Már a nyáron szóltam, hogy balesetveszélyes a helyzet, de semmi sem változott! Babakocsival egyszerűen nem lehet átkelni ezen a gyalogátkelőn. Életveszély!

- mondta a lapunkat megkereső helyi lakos, akinek a felvetésére a helyhatóság nem is reagál.

Kosztolányi Dezső tér: egyre hízik a kátyú

Pedig a lakos szerint nem ez az első eset, hogy azon az úton probléma adódik a burkolattal – és a kátyúk egyre mélyebbek! 

Az életveszélyes kátyú a Kosztolányi Dezső téri gyalogátkelőhelyen.
Életveszélyes kátyú a Kosztolányi Dezső téri gyalogátkelőhelyen Fotó: Bánkúti Sándor/Metropol

Ez pedig nemcsak esztétikai kérdés – a gyalogosokat is veszélyezteti. Ha a sínek mentén keletkező bemélyedést a BKK-nak kellene befoltoznia, akkor is lépnie kellene a helyhatóságnak, jelzést adni, a lakosok testi épsége érdekében. Vajon mire vár az önkormányzat?

Lapunk is megkereste az újbudai önkormányzatot, ha kapunk választ, cikkünket frissítjük.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás