A norvég királyi udvar hajdani autóját árulja Árpád, ennyiért válna meg tőle

A német gyártású Adler Junior a többség számára ismeretlen. Egy tábla fémjelzi, hogy a 30-as években a norvég királyi udvar használta a gyönyörű járgányt, amely most eladóvá vált.



Megosztás
Szerző: Z. H.
Létrehozva: 2024.10.23. 15:45
old timer király autócsoda

Léteznek olyan autócsodák, melyekről a többség még nem is hallott. Ezek közé tartozik például az az Adler Junior, melyet egy közel 80 éves férfi árul, aki segítő kezek igénybevételével maga újította fel a kocsit, amely a norvég királyi udvar része volt a 30-as években.

norvég királyi
Korábban a norvég királyi udvar használatában volt az autó, az Adler Junior   Fotó: olvasói

Egy budaörsi garázsban volt az autó, a tulajdonosa eredetileg nem akarta eladni, aztán végül ő keresett meg. Ez még 2018-ban volt

– mesél szeretett kocsijáról Hideg Árpád, aki most a legnagyobb hazai használtautó portálon hirdeti a kocsit.

Mint mondja, az Adler Juniort a 30-as években gyártották Németországban, a birodalmi sas látható az orrán. Ez az autó a norvég királyi udvar használatában volt 1936-ban és 1937-ben, amikor VII. Haakon volt a király.

A kocsi kis tábláján jól látszik Haakon király neve  Fotó: olvasói

Az idős férfinek nem ez az első Adler autója, korábban is megvásárolt már egyet, így elég jól ismeri a típust. Korábban energetikusként dolgozott, a régi autók felújításával pedig már lassan húsz éve foglalkozik hobbiból.

Számomra ez nemcsak egy tárgy, amely a garázsban porosodik, használom is a kocsit, ami már 88 éves, de kiváló állapotban van és veterán vizsgával is rendelkezik természetesen. 4 sebességes, 25 lóerős és 90-100-al kényelmesen megy – mondja Árpád.

A hirdetést olvasóknak két dolog rögtön feltűnhet. Az egyik, hogy hiányzik az ár, illetve a futott kilométerek száma csupán 860.

Igen, valóban 860 kilométer van benne, ugyanis teljes felújításra került a motor. A vevőnek ráadásul egy másik motort is adnék, így teljesen biztosra mehet. Árat azért nem írtam a hirdetésben, mert egy ilyen autónál nagyon sok tényezőn múlik, hogy mennyiért adom oda, de ezek értéke most nagyjából 15-20 millió forint. Egyébként nagyon a szívemhez nőtt, de azért válok meg tőle, mert szeretnék venni egy Adler Cabriót, ehhez viszont el kell adnom ezt az autót

 – néz fájóan szeretett kocsijára Árpád.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás