Időutazásra várták az autórajongókat Budapesten – videó





18. alkalommal rendezték meg az Oldtimer Show-t. A 10 hektáros területen izgalmas programok, kiállítások és gyönyörű járgányok várták az érdeklődőket, akiket a rossz idő sem tántorított el.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.04.17.
Oldtimer Show Vasúttörténeti Park retro kiállítás autók

Ismét álomjárgányok töltötték meg a Magyar Vasúttörténeti Parkot, ahol 18. alkalommal rendezték meg a nemzetközi oldtimer-járműkiállítást. A 10 hektáros területen a hétvégén olyan csodajárműveket tekinthettek meg az érdeklődők, mint a 112 éves Benz Roadster 1911’ fakerekű automobil, vagy épp a gyerekkorunkat idéző „kispolszki”. Az eseményen nem csak retró, de „youngtimer” sportautók és extrém túlépített autók is ki lettek állítva az októberben rendezendő Tuning és Retro Fesztivál előrendezvényeként. 

A hétvégén csodájára járhattak az emberek a régi automobiloknak – Fotó: Tóth Bence

Négykerekű csodákban gyönyörködhettek a látogatók

A rendezvény fő látványosságai az oldtimer autók és motorok kiállítása volt a mozdonygarázsban. A garázsban 28 szervizakna fedésével 4700 nm-es kiállítóterem jött létre, ahol régi, spéci automobilokban és motoros biciklikben gyönyörködhettek a látogatók. A szervezők tematikus szekciókkal is készültek, így az olasz kisautóktól az amerikai „nagyvasakig” minden megtekinthető volt.

Ottjártunkkor sajnos az időjárás nem kedvezett a kültéri programoknak, így a látogatók a nagyobb csarnokokba szorultak, de így is számtalan izgalmas járművet csodálhattak meg. A kiállítás korelnökei a 112 éves Benz Roadster 1911’ fakerekű automobil és a 113 éves Terrot 1910’ antik motorbicikli voltak, melyek elhozták az igazi századfordulói hangulatot. 

 

A gyerekeket is érdekes programok várták

A szervezők a gyerekekre és az örökifjú felnőttekre is gondoltak, hiszen itt volt „élőben” a rajzfilmlegenda: Villám McQueen és a beszélő autó, KITT. Ahogy elállt az eső, volt íjászkodás, airsoftlövészet, kézműves foglalkoztató, mesterségbemutató, arcfestés, de gyerekrajzverseny és állatsimogató is várta a gyerekeket. 

Az autók között sétálva igazi amerikai hangulatba csöppenhettek a látogatók, de keleti blokkal is készültek a szervezők – Fotó: Tóth Bence

Találkozhattak egymással a benzingőz szerelmesei

A kiállítás egész hétvégén izgalmas programokat kínált a Vasúttörténeti Parkba látogatóknak. Míg a fiataloknak kedvezve szombaton a Víztorony Parkban nagyszabású Tuningautó Kiállítás volt, addig vasárnap OT Találkozót, American Car Club Hungary Találkozót és Jaguar Club Találkozót is tartottak ugyanitt, ahol találkozhattak egymással az autók iránt rajongók. A kiállított járművek természetesen oldtimer szépségversenyen is részt vettek, ahol a különböző korok és járműfajták szerinti kategóriákban összesen 30 db díjat ítélt oda a nemzetközi zsűri. 





 





Ezeket olvastad már?
Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás