„Zeng tőle az egész hegyoldal" – Kísérteties hangok jöttek a János Kórházból

A 12. kerületi lakók először azt hitték, hogy filmet forgatnak vagy tűzijátékoznak. A hangos, durrogó hanghatástól az egész kerület megrémült, kísértetiesen verte vissza a hegyoldal a János Kórházból kiszűrődő zajokat.



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2024.09.07.
különös János Kórház kazán zaj hang

Találgatásokba kezdtek a 12. kerületiek szerda éjjel, amikor különös, durrogó hang zavarta meg az este nyugalmát. Sokan lövésekhez hasonlították a zajt, amibe belezengett az egész környék, szinte minden ott élő hallotta. A hanghatás miatt volt olyan lakos, aki a rendőrséget is felhívta, akik állítólag annyit mondtak a telefonban, hogy folyamatban van a beavatkozás. Mindez nem igazán nyugtatta meg a környéken élőket, pláne, hogy a durrogó, kísérteties hang az Észak-budai Szent János Centrumkórházból jött.

hang
A kísérteties hang a Szent János Kórház felől jött  Fotó: Metropol

„A Jánosnál lakom. Ez a hang nagyon durva…" 

A környéken élők teljesen bepánikoltak, hogy mégis mi okozhatja a zajt, ami ritmusként tér vissza az éjszaka csendjébe, durrogó hangon. Egy kerületi csoportban találgattak, hogy honnan jöhet.

Nagyon durva. Olyan, mintha filmforgatás lenne, most nagy szirénázást hallok.

„Tűzijáték lehet, már egy jó ideje megy, félelmetes durranások. Vagy más?" – találgattak a kerületben élők, akik perceken át hallgatták az ijesztő hangokat. Az egyik lakó szerint olyan volt a hang, mintha egy fémlapot ütögetne valaki, iszonyú hangosan.

Az a tipp, hogy a János kórházból jön, pont velünk szemben van.

„Akkor nem én képzelem be...Városmajor utcában nagyon hallatszik."

A Normafán is hallatszik

– adták le egymásnak az infót a lakók, míg valaki meg nem érdeklődte a János Kórház biztonsági őreitől, mi ez a zaj.

A János kórház kazánja ment tönkre, és a kéményen keresztül durrog. Infó a biztonsági őröktől 

– állította az egyik kerületi lakos. 

hang
A lakókat nem csak megijesztette de zavarta is a folyamatos zaj, amiről nem tudták honnan jön  Fotó:  Shutterstock

Megkérdeztük a kórházat is

Ennyi információval azonban mi nem értük be. Megkerestük az Észak-budai Szent János Centrumkórházat a hangokkal kapcsolatban. Válaszukat egyben közöljük:

Kórházunkban teljeskörű fűtéskorszerűsítés zajlik, amely néhány esetben érinti a régi kazán működését is. A felújítás keretében a kazán egyik alkatrészének cseréjére volt szükség, ami sikeresen megtörtént, majd a biztonsági szelepen keresztül a keletkezett túlnyomás - a rendszer működésének megfelelően - távozott a rendszerből. Az éjszaka folyamán hallható zajt ez váltotta ki. A kazán üzembiztosan működik, vészhelyzet nem volt. Az okozott kellemetlenségért a lakóktól elnézést kérünk

– írta a kórház megkeresésünkre. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás