„Láttam bemászni a kocsiba” – Hátborzongató, mit hagyott maga után az árvíz

Hihetetlen, mivel találkoztak az emberek a Duna apadása óta. Az árvíz néhol ijesztő dolgokat hagyott a belvárosban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.28. 16:30
árvíz sikló kígyó duna Budapest

A 2024-es árvíz elvonultával nemcsak a takarítási munkálatok nagy része ért véget szerte a belvárosban, Budapest több kerületében is találkoztak az emberek olyan hátborzongató állatokkal, melyektől talán téged is kirázna a hideg.

293A8785, árvíz, sikló, kígyó, állat, iszap, Duna, Budapest,
Az árvíz után nemcsak az iszappal kellett szembenéznie a budapestieknek (Fotó: Metropol)

Az egyik legemlékezetesebb eset Budapest VII. kerületében, a Marek József utcában történt, ahol szeptember 27-én pénteken arról számoltak be az ott élők, hogy többen is láttak egy autó motorházteteje alá bemászni egy kígyót, amiről Facebook-csoportokban próbálták meg értesíteni az autó tulajdonosát, remélve, hogy a tagja a közösségnek. 

Borzalmas volt, láttam bemászni a kocsiba 

– írta egy szemtanú.

Az egyértelműség kedvéért még a rendszámot is megadták, amire többen úgy reagáltak, remélik, hogy inkább a szélvédőn hagytak egy cetlit a váratlan vendégről, nehogy menet közben lepődjön meg a jármű tulajdonosa.

A történet végül különös véget ért, ugyanis mire megtalálták az autó tulajdonosát, a kígyónak már hűlt helye volt. Azt sem lehet biztosan tudni, hogy az állat odébb állt vagy valaki elvitte, de egy embert láttak arrafelé sétálni egy döglött kígyóval, mely akár még az is lehetett, amelyik a motorháztető alá mászott be korábban.

Kiderült, hogy nem sokkal korábban, egy ahhoz nagyon hasonló kígyót láttak néhány utcával odébb. Ezek után voltak, akik a sofőr, míg mások a kígyó épségéért kezdtek el aggódni. Jöttek is a hozzászólások, hogy sokan inkább felgyújtanák az autót vagy simán otthagynák, csak azért, hogy ne találkozzanak egy kígyóval. Megoszlanak a vélemények: vajon valaki otthon tartotta a hüllőt és elszökött, esetleg az árvíz elvonultával, a Duna áradása miatt ideiglenes megváltoztatta a természetes élőhelyét? Mivel pontosan nem tudni a fajtáját, ez egyelőre rejtély marad.

Több helyen hagyhatott meglepetést az árvíz

Hasonló történt Budapest XI. kerületében, Sasadon, a Cseresznye utcában, ahol egy kaspó alá rejtette a kígyót annak megtalálója, amíg valaki a helyszínre nem ment, hogy onnan biztonságos helyre szállítsa. Egyesek szerint még az is lehet, hogy a kígyó egy terráriumból szökött ki, bár szintén gyanús, hogy pár nappal az árvíz után derült fény az esetre.

árvíz kígyó
Több helyen is láttak kígyókat az árvíz után, ezt a példányt Esztergom polgármestere fotózta (Fotó: Hernádi Ádám Facebook)

Pár órával később az is kiderült, hogy egy vörös gabonasiklóról volt szó, mely alapvetően egészen barátságos, áldozatát ugyanakkor szorítással teszi mozgásképtelenné. A nevét a gyakori előfordulási helye alapján kapta. A Gellért-hegyen is láttak ilyet, szintén az elmúlt két napban, ami így már a sokadik volt.

Olyan is előfordult, hogy valaki az M5-ös autópályán haladt, amikor egyszer csak az első szélvédőjén jelent meg egy kígyó. A sofőr valószínűleg lábon kihordhatott egy szívinfarktust, de legalábbis meglepődhetett a különös potyautason, mely ideiglenesen zavarta őt a kilátásban.

Az említett esetek csupán néhányak azokból, melyek csütörtökön és pénteken történtek. Többen korábban is találkoztak a kígyókkal, már az áradás idején is.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás