Pánikhangulat Budapesten; bezártak egy kisfiút, rohantak menteni

Jó kis poénnak tartották a német fiatalok, hogy bezárják a barátjukat egy csomagautomatába, de a mosolyuk hamar lelankadt. A 14 éves fiú miatt a tűzoltókat kellett riasztani. Mutatjuk a hét legolvasottabb cikkeit a Metropolon!



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.08.25.
aktuális bkk káosz Budapest tűzijáték

A német sajtóban a leghülyébb ötletként emlegették, amikor két fiatal megviccelte a barátjukat. A kamaszok egy dortmundi áruház előtt gondoltak egyet és bezárták a 14 éves haverjukat az épület előtti csomagautomatába. A tinédzser egy 45×77×61 centiméteres helyen volt kénytelen kuporodni. A mulatságnak pár másodperc alatt vége szakadt, a kamasz 13 és 14 éves két fiú barátja ugyanis rádöbbent, hogy nem tudják kinyitni a csomagautomata ajtaját. A barátjuk bentragadt, és mivel nem tudták kifeszíteni az ajtót – nem volt mese: hívták a tűzoltókat.

A kamaszt egy csomagautomatába zártak be /
A kamaszt egy csomagautomatába zártak be / Fotó: Bjoern Wylezich

Négy csillagjegyre mosolyog a szerencse

Augusztus 22-étől, csütörtöktől új időszak kezdődött sokak életében. Akik korábban zavarodottságot és feszültséget tapasztaltak augusztusban, nekik jó hírt hoztuk: a Nap a Szűz havába lépett és kiegyensúlyozottság és harmónia köszöntött be! A higgadt és hűséges Föld jegy egy kis nyugalmat hoz az elmúlt időszakhoz képest – négy csillagjegy szülöttei számára pedig ígéretes időszak kezdődik! Augusztus 22-én délután, pontosan 16:55-kor a Nap belépett a Szűzbe, ezzel pedig különösen boldog időszak kezdődik a Bika, a Bak, a Szűz és az Ikrek számára.

Szerencsés időszaka lesz négy csillagjegynek /
Szerencsés időszaka lesz négy csillagjegynek / Képünk illusztráció: Shutterstock

Te tudtad? Hát persze!

Magyarország születésnapján, az államalapítás ünnepén nemcsak a tűzijáték és a rengeteg ünnepi rendezvény volt népszerű. Hatalmasat tarolt az olvasók között a hét 3. legolvasottabb cikke. Az államalapítás ünnepére, augusztus 20-ra igazi csemegét hozott a Metropol: tízkérdéses kvízzel tettük őket próbára, hogy vajon mennyien ismerik az István, a király című rockoperát. Rengetegen válaszoltak helyesen, hiszen ki ne ismerné az egyik leghíresebb és legnépszerűbb rockoperát?

István, a király című rockoperáról kérdeztük az olvasóinkat /
Az István, a király című rockoperáról kérdeztük olvasóinkat / Fotó: E. Várkonyi Péter

A főváros megint leszerepelt

Nemcsak a szépről szólt az augusztus 20-i tűzijáték Budapesten. A fővárosban a tűzijáték után igazi pánikhangulat alakult ki. Rengetegen panaszkodtak a nézők közül, mert szerintük katasztrófafilmhez hasonló állapotok alakultak ki az utcákon: a BKK elesett! Nagyítóval kellett keresni a járatokat az embereknek. Volt, ahol 1,5 óra alatt sem metróra, sem buszra, sem villamosra nem lehetett felszállni. Pánikhangulat alakult ki, elfogyott a vize az embereknek, a gyerekek sírtak, a tömeg egymást taposta – sokan Karácsony Gergely lemondását követelték.

A tömeget egyáltalán nem tájékoztatták a közlekedési lehetőségekről és a várakozási időről /
A tömeget egyáltalán nem tájékoztatták a közlekedési lehetőségekről és a várakozási időről / Fotó: Metropol olvasó

Taroltak a tippjeink

Sokan olvasták a tűzijáték-kisokosunkat, amelyben segítettük olvasóinkat, hogy hol volt érdemes nézni a budapesti tűzijátékot. Európa legnagyobb tűzijátékát durrogtatták, és hát bizony sokan akarták a legmagasabb pontról nézni, hogy biztosan minden részletet lássanak. A show idén a Tűz és Fények játéka nevet kapta, amelyet drón-, fény- és lézershow kísért. A lélegzetelállító műsort a rakparton, a Lánchíd mindkét oldalán, a Gellért-hegyen és a Normafán lehetett a legjobban látni.

Lélegzetelállító látványa volt a tűzijátéknak /
Lélegzetelállító látványa volt a tűzijátéknak / Fotó: Nagy Norbert/MW-archív

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás