Ilyen hatással lesz az életünkre az augusztusi telihold

Hamarosan az idei nyár egyik leghúzósabb napja jön. Most azt is eláruljuk, hogy miért.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.18.
telihold csillagjegy hatás alvás élet

A teliholdat már az idők kezdete óta különös misztikusság jellemzi. Az idei augusztusban azonban olyan dolgokra kell felkészüljünk miatta, amire a teliholdak sorában sem gyakran van példa.

Night,Sky,With,Full,Bright,Moon,In,The,Clouds,"elements
Az idei augusztusi telihold mindent megváltoztat Fotó: muratart / Shutterstock

Mint azt sokan tudják, egy teljes holdfázis időtartama teliholdtól teliholdig vagy újholdtól újholdig körülbelül 29 és fél nap. Ez valamivel rövidebb, mint a legtöbb hónap időtartama, így a holdfázisok a naptárhoz képest lassan előre tolódnak.

Ezért fordul elő időről időre, hogy két telihold vagy újhold esik ugyanarra a hónapra. Egy hónap második teliholdját a köztudatban úgynevezett „kék holdként” emlegetik. Ez azonban nem különbözik a normál teliholdaktól. Ilyen kék hold 2024-ben viszont nem lesz.

A 19. századig azonban egy hónap második teliholdját nem kék holdként, hanem a csillagászati évszak négy teliholdja közül a harmadik teljes holdként emlegették. Egy ilyen „szezonális” kék holdra 2024. augusztus 19-én kerül sor, melynek csúcspontja 20 óra 27 perckor várható. Ez a harmadik a négy nyári telihold közül.

A telihold hatása az alvásodra

A melatonin egyike azon hormonoknak, amelyek éjszaka szabadulnak fel, hogy megnyugtassák a szervezetet és felkészítsék az alvásra. A fény, így a teliholdból származó erős fény csökkentheti, gyengítheti a szervezet melatonintermelését, ami aztán hatással lehet az elalvásra.

A telihold és a viselkedésed

Egyes tudósok úgy vélik, hogy a Hold befolyásolhatja a viselkedésünket, de nem világos, hogy a holdciklus pontosan hogyan hat a hangulatunkra és mentális egészségünkre. Elméletileg a telihold fénye zavart kelthet az emberek alvásában, ami befolyásolhatja a hangulatot is – ez különösen igaz a mentális zavarokkal küzdőkre és a bipoláris betegekre.

Így hat a telihold a testedre

A teliholdak alkalmával jellemzően elszabadulnak a felgyülemlett energiák. A szervezet ilyenkor a Hold vonzásának hatására visszatartja a vizet, feszültebbek, idegesebbek lehetünk. Testi hatása továbbá a fokozott vérzékenység.

A nyár legnehezebb napja

Hamarosan itt a nyár legnehezebb napja, az augusztus 19. hétfő, mely nap során 24 óra alatt összesen 7 fényszög lesz az égen, amelyek garantálják, hogy újabb kihívások jönnek.

Gyakorlatilag 2 egyenlő szárú derékszögű háromszöget alkotnak a bolygók ezen a napon, holott már 1 is feszültté tenné a hangulatot. A dupla dózis során ráadásul 8 bolygó vesz részt a 2 háromszögben. A 12-ből 6 jegy közvetlenül érintett, de csupán 2 ússza meg teljesen a negatív hatások széles skáláját. Az ezotériában jártas személyek szerint ez teszi a nyár legrázósabb napjává a hétfőt.

Augusztus 19-én a 7 rázós fényszög közül a legrázósabb egy Jupiter–Szaturnusz kvadrát, ami a tér (Jupiter) és idő (Szaturnusz) „szétcsúszását” jelzi. Eszerint nagyon nagy valószínűséggel vagy rossz helyen leszel jó időben, vagy jó helyen leszel rossz időben, vagy rossz helyen leszel rossz időben. Egyszóval könnyedén eltévedhetsz a kitűzött céljaid felé haladva. Így, aki teheti, jobban teszi, ha hétfőn egy helyben marad, amennyire csak lehet.

elképesztő, csodálatos, látvány, csillagok, csillagászat, távcső, együttállás
A telihold ugyan szabad szemmel is látható, távcsővel még szebb Fotó: Pexels

Ezt teszi a csillagjegyekkel az augusztusi telihold

A Bika a felgyülemlett stressz miatt lobbanékonnyá és robbanékonnyá válhat. Az Ikreknek ideje tennie azért, hogy minél egészségesebb életet élhessen, amihez az is hozzátartozik, hogy abbahagyja az aggódást a jövő miatt. A Rák jobb, ha nem hagyja, hogy felbosszantsák, amire sajnos minden esély adott lesz még akkor is, ha előre felkészül a zen állapotra.

Az Oroszlán a kiborulás szélére kerülhet amiatt, hogy mennyi mindent tervezett el előre, ami végül nem mind úgy alakul, ahogyan eltervezte. A Szűznek érdemes kerülnie a konfliktust és a vitát, melyben nagy valószínűséggel igaza van, ennek ellenére ne most tudassa vitapartnerével, mert még így is ő húzhatja a rövidebbet.

A Mérleg úgy érezheti, mintha minden kicsúszna a kezei közül, de jobb, ha beletörődik, és ahelyett, hogy a múlt után futna, felkészül a jövőre. A Skorpió nehezen tud megfelelni a hozzá közel állók elvárásainak, emiatt azonban nem szabad sajnáltatnia magát, mert csak még rosszabb lesz minden.

A Nyilas viszonylag borús időszak előtt áll, így most nem sziporkázhat majd, mint általában, amivel jobb, ha megbarátkozik. A Vízöntő számára olyan régebbi sérelmek kerülnek a felszínre, melyek ha nem zárkózik el előlük, az egész napra rányomják a bélyegüket.

A Halak igyekezzen tájékozódni, mielőtt megválasztaná az úti célját, nehogy eltévedjen a kiszemelt cél felé vezető úton. A Kos és a Bak kimarad majd a telihold energiáinak negatív szórásából, így ez a két csillagjegy erre a napra fellélegezhet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás