Ijesztő jóslatot kaptunk: ilyen lesz az élet 2030-ban

Kiderült, milyen lehet az életünk hat év múlva.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2024.08.02.
előrejelzés élet jóslás

Bár mindannyian igyekszünk a lehető legjobban a jelenben élni vagy a közeljövőt tervezzük, nehéz elkerülni, hogy ne gondoljunk arra, milyen lesz a világ az elkövetkező évtizedekben – és ez ijesztő lehet.

kristálygömb
 

A járművektől, a technológiától, a környezettől, a divattól, az otthonok és épületek megjelenésétől, a termékcímkéktől és még sok minden mástól kezdve a mindennapi életnek nagyon sok olyan eleme van, amely évtizedről évtizedre – sőt bizonyos esetekben napról napra – változik. Bár sokunknak lehetnek terveink a következő egy-két évre, nehéz lehet a távolabbi jövő életére gondolni.

A Redditen a közelmúltban zajló beszélgetés során az emberek megosztották előrejelzéseiket a jövőről. Míg sokan optimistának tűntek, mások aggodalmaskodtak az esetleges változások miatt, míg néhányan azért imádkoztak, hogy az élet eseménytelen legyen, és kérlelték, hogy „légy unalmas”.

Egy 50-es éveiben járó férfi megosztotta részletes előrejelzéseit 2033-ra. Ragaszkodik ahhoz, hogy a technológia tovább fog változni és gyorsulni, az orvostudomány javulni fog, a népesség pedig csökkenni Európában és Ázsiában, és egy „nagyon más Oroszország” születik.

Azt mondta: „Több masszív változásra számítsanak. Az orvostudomány nyaktörő sebességgel fog tovább javulni – úgy tűnik, hogy mostanság mindennap meggyógyítanak egy betegséget. Európa és Ázsia számos országában tömeges és gyorsuló népességfogyást fogunk látni. Ez újdonság az emberiség számára a háborún, éhínségen vagy pestisjárványon kívül, így ennek előre nem látható gazdasági és társadalmi hatásai lesznek. Kína hanyatlóban lesz a népesség miatt, és sok ellátási lánc fog megváltozni.”

Így folytatta: „Úgy gondolom, hogy a Covid sok embert megijesztett, és globálisan azt tapasztaltam, hogy sokkal szorosabb, rövidebb ellátási láncok alakultak. Hogy ez hogyan fog kijönni a rossz demográfiai helyzetből, fogalmam sincs.”

Más azt írta, hogy a robotika és a mesterséges intelligencia további teret nyer és minden gyártósor részévé válik. A politikai életben is változást várnak, hiszen 2030-ra várhatóan egy generáció már kicserélődik, ugyanis a mostani vezetők közül addigra sokan már idősek lesznek.

Egy másik azt mondta: „Azt hiszem, a legtöbb ember számára ez nehéz lesz. Nagyon meglepődnék, ha elkerülnénk a globális konfliktusokat a 2030-as években.”

„Nem lesz több hó” – mondta egy másik.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás