Elhunyt Maria, a világ legidősebb embere, aki 117 évet élt: ez volt hosszú életének titka

Az idős spanyol asszony maga osztotta meg erről gondolatait a közösségi médiában.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.08.23.
halál hosszú élet titok

A világ legidősebb embere, aki 117 évet élt, életét vesztette. A spanyol asszony, Maria Branyas Morera halála előtt már szinte hallani sem hallott és mozogni és alig bírt, memóriája mégis rendkívül éles volt. Maria utolsó lélegzetvételéig még a közösségi médiában is aktív volt, egy időben minden nap megosztotta, épp mit evett. Sőt, azt is megosztotta X-en (korábbi Twitteren), hogy mi a hosszú élet titka. Márpedig ha valaki, akkor ő biztosan tudja. 

117 évet élt Fotó: Pexels/Nati/Képünk illusztráció

Először is, Maira úgy vélte, az erős családi kötelék, szeretteink jelenléte az életünkben nagyon fontos. Mint fogalmazott, ezek a kapcsolatok úgy körbe ölelnek minket egy-egy magányos pillanatunkban, mint egy meleg, puha takaró az ágyban fekve. 

Kettes pont: kerüld a mértéktelenséget. Itt leginkább az étkezésre utalt. 

Mindig is keveset ettem, de mindent. Soha nem követtem semmilyen trendet, de nem is szenvedtem semmilyen betegségben és soha nem is kellett műtsenek. 

És ha már evési szokások. További „Maria-féle” tanács: egyél joghurtot mindennap. Ő is így tett, miután egy bolgár tanulmányban azt olvasta, hogy gyakori szokások növelik az élethosszt, míg egy perzsa hagyomány szerint Ábrahám is azért élt sokáig, meg sok joghurtot evett. 

Végül pedig: kerüld a toxikus, mérgező embereket és legyél pozitív bűntudat nélkül. Maria ugyanis úgy vélte, hogy a hosszú élethez elengedhetetlen az, hogy „szerettekkel” vedd körbe magad, ne olyan emberekkel, aki lehúz téged. Továbbá úgy gondolta, hogy nagyon fontos az, hogy ne éljünk állandó aggodalomban, próbáljunk meg pozitívan gondolni a jövőre, megbánások nélkül – írja a LadBible.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás