Egyedül neveli súlyos beteg kislányát Melinda, így küzd meg a mindennapokkal

A hatéves Dorina és édesanyja között igazán különleges kapcsolat van. Nem is csoda, hiszen nap mint nap együtt veszik fel a harcot a különböző akadályokkal, amelyeket az élet eljük görget. A kislány élete nehézkesen indult, ám mindent megtesznek azért, hogy ez változzon. Dorina akaraterejével már rengeteg mindent sikerült elérniük és továbbra sem adják fel a harcot.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.08.03.
Felvidék beteg kislány fejlesztés segítség gyógyulás

A hatéves felvidéki Soóky Dorinát nem kímélte a sors. Az érsekújvári kislánynak születése óta küzdenie kellett az életéért, a kis hős azonban mindig példásan helyt állt, és sorra vette az elé gördülő akadályokat. A gyermeket édesanyja egyedül neveli, Dorina azonban állandó figyelmet igényel, így az anyuka munkát sem tud vállalni mellette. Mindezek ellenére próbál mindent megtenni azért, hogy a lánya semmiben se szenvedjen hiányt. 

Dorina látása egyre romlik (Fotó: Új szó/Száz Ildikó)

Dorina már élete első három évében rendkívül komoly megpróbáltatásokon ment keresztül. A születését követően leállt a kislány szívverése, az orvosoknak újra kellett éleszteni, gégemetszést hajtottak végre rajta, majd gyomorszondát kapott. A tüdeje sem fejlődött ki rendesen, ugyanis a kislány torokszűkülettel, nyitott szájpadlással született, ami miatt lélegeztető gépre szorult. Ezt követően egy súlyos tüdőbetegség után Dorina egy hónapra mesterséges kómába került. A kislány édesanyjának, Melindának mindenben egyedül kellett dönteni, emellett megoldani a lakhatásukat és a megélhetésüket.

Dorina már nagyon ügyesen jár (Fotó: Új szó/Száz Ildikó)

Érkezett a segítség

A főállású anyuka komoly problémáira a keresztszülei hívták fel a felvidéki Új Szó című lap figyelmét, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy segítsenek rajtuk. Melinda ugyanis a nap huszonnégy órájában gondozza kislányát, miközben fizetnie kell a szerényen berendezett földszinti lakás bérleti díját és a napi kiadásokat. Nagyon örültek, amikor a kislány ötéves korában végre eltávolították az orvosok a gége kanült. Ám épphogy megszabadultak egy gondtól, érkezett a másik: Dorina súlyosbodó látáskárosodása.

Egy tehertől megszabadultunk, ám a gyomorszondán keresztüli etetés még megmaradt. Speciális logopédust találtunk, aki vállalta, hogy segít Dorinának az evés és a beszéd elsajátításában. Remekül megy neki a járás a Borsóházban végzett odaadó gondozásnak köszönhetően az ortopéd cipőkben. Kaptunk kölcsön speciális járókeretet, később szeretnénk sajátot vásárolni

– mondta el az édesanya az Új Szó-nak. 

Rengetegen hozzájárultak ahhoz, hogy a solymári Borsóház gyógyközpontban Dorina havi rendszerességgel vehessen részt fejlesztéseken. Ennek köszönhetően anya és lánya kicsit ki tud törni az otthoni bezártságból és hasonló sorsú családokkal találkozhat. 

Melinda mindent megtesz kislányáért  (Fotó: Új szó/Száz Ildikó)

Iskolakezdés

Idén is rengeteg feladat vár anyára és lányára, ugyanis Dorina hatéves lett, elérte az iskolaköteles kort. Sok mindent kell megtanulniuk ahhoz, hogy a kislány egy év múlva speciális iskolába kerüljön. A család azonban rengeteg erőt kap a támogatóktól, akik gondolnak rájuk és imádkoznak a kislány felépüléséért. 

Erre az én kis napsugaramra fordítom minden szeretetemet, erőmet és energiámat. Végtelenül hálás vagyok minden segítségért!

– zárta gondolatait az édesanya.

Ha Te is segítenél Melindának és Dorinának, erre a LINKRE KATTINTVA megtalálod a család számlaszámát. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás