„Lelőlek titeket!” - Vadászpuskával üldözte a vecsési szellem Brigit és Attilát

Még most is ott cseng a magyar látó fülében az a borzalmas hang, amin rákiáltott egy kísértet. A fiatal szellemlátó testvérpár, Brigitta és Attila az édesapjukkal ment el egy Pest környéki településre, amikor megláttak egy szőlőst. Épphogy megközelítették, egy szellem puskával rontott rájuk.



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.07.20.
szellem testvérpár Vecsés üldöz

Megjósolta már a világvégét, előre látta az emberiséget és az állatvilágot pusztító újabb világjárványt, de mindez nem rémisztette meg annyira felnőttként Mátyás Ferencné Brigittát, mint amit gyerekkorában, 1998-ban kellett megtapasztalnia.

szellem kísértet hallowen
A szellem ordított a gyerekekkel Fotó: Pexels (Képünk illusztráció)

„Vadászpuska volt a kezében!”

Brigitta még évtizedekkel később is libabőrös lesz tőle, ha visszaemlékszik, mit élt át akkor testvérével, Attilával. Ahogy őt, öccsét is különleges képességgel áldotta meg a sors: látják a szellemeket. Gyerekkoruk óta mindketten hisznek a túlvilág létezésében, ezért sem féltek sosem, amikor egy-egy kóbór lélek „meglátogatta őket”. Brigitta 12 évesen nem számított arra, hogy azon a nyáron, 1998-ban egy puskás szellem nekik ront. A szellemlátó testvérpár az édesapjukkal és az ő munkatársaival mentek ki Vecsés határába. Míg a felnőttek dolgoztak, addig a fiatalok kószáltak a környéken. Egy szőlőshöz jutottak el, ahol olyan méretes szőlőfürtök lógtak.

„Gyönyörű, kék szőlők voltak, gondoltuk megkóstoljuk” – kezdte mesélni Brigitta a történetét.

Alaposan körbenéztünk, hogy biztosra menjünk, nem lát minket senki. Nyúltunk mindketten egy-egy fürt szőlőért, mire egy hang megszólalt a hátunk mögött: Ne lopjatok, mert lelőlek titeket! Hátranéztünk, és egy csizmát, kalapot viselő, szakadt ruhás emberalakot láttunk mind a ketten. Vadászpuska volt a kezében! Nagyon megijedtünk, és elkezdtünk rohanni. Ő pedig szaladt tovább felénk

- mondta még most is elcsukló hangon a szellemlátó, aki szerint a vadászpuskás szellem riogatta is őket.

0D1A8762_resize
A szőlősből tört elő a kísértet Fotó: Denes Martonfai

„Senkit nem találtak”

Én kiabáltam, hogy kérem, ne lőjön le, ne bántson minket! Odarohantunk, ahol apukámék szedték a káposztát. Ők egyből megkérdezték, miért vagyunk ilyen falfehérek

 – folytatta a látó nő, aki akkor még nem tudta, hogy szellemmel volt dolguk. Csak akkor szembesültek vele, amikor a szüleiket is riadóztatták. 

Elmondtuk nekik, hogy mi történt, és hogy ott a szellemalakot öltött vadász a szőlősben, de ők nem láttak senkit. Még a munkát is félbehagyták mind a hatan és mindannyian elkezdték keresni a kísértetet, de senkit nem találták!

 - folytatta Brigitta.

A testvérét és őt is felkavarta, ami akkor történt: napokig emlegették a vadászpuskás szellemet, attól félve, egyszer újra feltűnik. Mindennek már 26 éve, és bár a szellem nem, az emléke még mindig kísérti az édesanyát. 

Mimd a mai napig kísért engem és a testvéremet is ez a kellemetlen emlék. Még most is hallom, itt cseng a fülemben az ordítása. Nagyon ijesztő volt

 – zárta szavait a szellemlátó nő.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás